Παρασκευή
12.07.2024

Έρχονται αλλαγές στο επίδομα παιδιού – Ποιοι θα βγουν κερδισμένοι ενόψει Χριστουγέννων | Ειδήσεις για την Οικονομία

Επίδομα παιδιού Α21: Μέχρι πότε θα είναι κλειστή η πλατφόρμα – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές | Ειδήσεις για την Οικονομία

Οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι πολύτεκνοι θα ενισχυθούν με υψηλότερο μπόνους τα Χριστούγεννα, με την προϋπόθεση ότι δηλώνουν χαμηλό ετήσιο εισόδημα.

Σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα στήριξης για τις ευάλωτες οικογένειες οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού που θα λάβουν επιπλέον μιάμιση δόση ανέρχονται σε 800.000, ενώ με το ποσό των 150 ευρώ θα ενισχυθούν ανασφάλιστοι υπερήλικες και χαμηλοσυνταξιούχοι. Ενίσχυση θα λάβουν και όσοι λαμβάνουν αναπηρικά επιδόματα.

Ειδικότερα, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη προανήγγειλε τις προηγούμενες ημέρες και αλλαγές στον τρόπο χορήγησης των επιδομάτων αφού από το 2ο εξάμηνο του ερχόμενου έτους αναμένεται να εφαρμοστεί η προπληρωμένη χρεωστική κάρτα. Αυτό το σύστημα θα ισχύσει για επιδόματα όπως αυτό της γέννησης κατά τα πρότυπα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που ήδη εφαρμόζεται.

«Έμφαση δίνεται και στην στεγαστική πολιτική. Περισσότερα από 1287 στεγαστικά δάνεια για νέους και ζευγάρια έως 39 ετών έχουν εκταμιευθεί από τις τράπεζες στο πλαίσιο του προγράμματος  «Σπίτι μου». Στόχος είναι οι εκταμιεύσεις να φτάσουν τις 20.000 το 2024», επεσήμανε η υπουργός.

Η ίδια έκανε λόγο για το πρόγραμμα κοινωνικής στέγασης, από το οποίο ωφελούνται πάνω από 1500 ευάλωτοι πολίτες. «Ο προϋπολογισμός για όλες τις δράσεις που αφορούν τη στέγαση ανέρχονται σε 2,2 δισεκ. ευρώ με έμφαση στην κοινωνική αντιπαροχή δημοσίων κτιρίων και οικοπέδων όπου ιδιωτικές επιχειρήσεις θα αναλάβουν ανακαίνιση και κατασκευή διαμερισμάτων, με ένα ποσοστό να αποδίδεται, βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, σε όσους πολίτες έχουν ανάγκη», κατέληξε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Διαβάστε ακόμη:

Αρχίζουν φοροέλεγχοι και σε μισθωτούς – συνταξιούχους

Γιατί ο Ελον Μασκ κινείται νομικά εναντίον της Media Matters (tweet)

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 24 Νοεμβρίου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: Newmoney.gr