Επίθεση Χρήστου Καλογρίτσα στον Νίκο Παππά για την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της γραμματέως του

Επίθεση Χρήστου Καλογρίτσα στον Νίκο Παππά για την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της γραμματέως του

Σκληρή ήταν η απάντηση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην κίνηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, να καταθέσει μήνυση σε βάρος της επί 40 χρόνια γραμματέως του κ. Καλογρίτσα, Θάλειας Διαμαντή.

Οι δικηγόροι του Χρήστου Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος, γνωστοποίησαν δήλωση του εντολέα τους, στην οποία τονίζει: «Εφόσον ο κ. Παππάς, όπως ο ίδιος δήλωσε, κατέθεσε μήνυση κατά της κυρίας Διαμαντή, είμαι αναγκασμένος να υπενθυμίσω μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεσή της: “Κακώς ο κ.Παππάς κατηγορείται μόνο για πλημμέλημα. Θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα“. Τόσο επ’ αυτού όσο και επί άλλων θεμάτων η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποκλειστικά με δική του ή δική τους ευθύνη».

Νωρίτερα σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κατέθεσε δια των δικηγόρων του, μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος της κυρίας Διαμαντή. 

Η μήνυση αφορά τα όσα κατέθεσε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα στο υπό εξέλιξη Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον επιχειρηματία και τον Νίκο Παππά, σχετικά με όσα έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Ο κ. Παππάς εγκαλεί την μάρτυρα για τα αδικήματα της ψεύδους καταμήνυσης και της συκοφαντική δυσφήμησης όσο αφορά το σκέλος της κατάθεσης της, για «χρήματα από τα γραφεία του κ. Καλογρίτσα προς το κόμμα».

Σύμφωνα με τη μήνυση η αναφορά αυτή, η οποία χαρακτηρίζεται «ενορχηστρωμένη», είχε συκοφαντικό σκοπό σε βάρος του κ. Παππά, αφού δόθηκε σε μια δίκη με κατηγορούμενο τον ίδιο, για πρώτη φορά, δημοσίως, ενώπιον δημοσιογράφων. Ταυτόχρονα, τονίζεται πως η αναφορά αυτή της μάρτυρας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ανοίξει νέα ποινική διαδικασία σε βάρος του, καθώς κατατέθηκε σε δίκη στην οποία είναι κατηγορούμενος.

Ο κ. Παππάς υποστηρίζει ότι η αναφορά αυτή της κ.Διαμαντή, διατυπώθηκε σε μια σειρά από ΜΜΕ (εφημερίδες και sites), κατά τρόπο τέτοιο, «ώστε να δίνεται η εντύπωση στον μέσο αναγνώστη πως τα χρήματα κατευθύνονταν προσωπικά στον κ. Παππά», ενώ αναφέρεται και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής 13ης Ιανουαρίου, αναφέρθηκε σε «διαδρομές μαύρου χρήματος Παππά – Καλογρίτσα».

 

Δήλωση Καλογρίτσα : «Η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες»

Στο μεταξύ 

To άρθρο Επίθεση Χρήστου Καλογρίτσα στον Νίκο Παππά για την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της γραμματέως του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr