Επιταγή ακρίβειας – χαμηλοσυνταξιούχοι: Πληροφορίες για διεύρυνση στα εισοδηματικά κριτήρια | Ειδήσεις για την Οικονομία

Υπέρβαση – έκπληξη €5,2 δισ. στα φορολογικά έσοδα | Ειδήσεις για την Οικονομία

Η επιταγή ακρίβειας που θα βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά, ύψους 250 ευρώ, θα δοθεί τον Δεκέμβριο σε 2.300.000 δικαιούχους, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ, ωστόσο η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Όσον αφορά στους χαμηλοσυνταξιούχους, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ θα υπάρξει διεύρυνση των κριτηρίων ώστε η ομπρέλα να καλύψει περισσότερους. Το ανώτατο όριο του εισοδήματος για αυτήν την κατηγορία θα είναι τα 800 ευρώ, από 600 που ήταν στην προηγούμενη ενίσχυση.

Για πρώτη φορά δικαιούχοι θα είναι και οι μακροχρόνια άνεργοι, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες που θα λάβουν τα 250 ευρώ είναι οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και τα άτομα με αναπηρία.

Έκτακτη ενίσχυση θα υπάρξει και για άλλες ομάδες, όπως για όσους λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, στους οποίους δοθεί μία επιπλέον μηνιαία δόση, ενώ για το επίδομα παιδιού θα δοθεί 1,5 επιπλέον δόση.

 

Πηγή: Newmoney.gr