Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πιθανή η παράταση στην αποπληρωμή

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πιθανή η παράταση στην αποπληρωμή

Καθυστέρηση στο ανέβασμα των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της επιστρεπτέας προκαταβολής

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για την αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία κανονικά έχει προγραμματισθεί για στις 29 Ιουλίου, καθώς έχουν καθυστερήσει να ανέβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα της επιστρεπτέας.

Εξάλλου, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε συνέντευξη του στο MEGA υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης, αναγνωρίζοντας πως έχουν καθυστερήσει να ανέβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα. «Βέβαια οι επιχειρήσεις έχουν στη διάθεση τους λίγες ημέρες ακόμη για την εξόφληση της δόσης της επιστρεπτέας και θα πρέπει να το σκεφτούμε αυτό», είπε.

Σημειώνεται πως με τα όσα ισχύουν σήμερα, το επιστρεπτέο ποσό της ενίσχυσης της επιστρεπτέας προκαταβολής μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ, είτε σε 96 ισόποσες άτοκες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να πρέπει να πληρωθεί έως την 29η Ιουλίου 2022 και τις επόμενες την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα που ακολουθεί.

Η ΑΑΔΕ, αυτήν την περίοδο, υπολογίζει την οφειλή και συντάσσει λίστα με τα στοιχεία ταυτοποίησης του υπόχρεου της επιστροφής (φυσικού ή νομικού προσώπου) και κατ’ ελάχιστον ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο ή επωνυμία, κατά περίπτωση, διεύθυνση έδρας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος και το επιστρεπτέο ποσό, ολογράφως και αριθμητικώς.

Στη συνέχεια θα εκδώσει ατομική ειδοποίηση, την οποία αναρτά στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ, myAADE, στην επιλογή Μητρώο και Επικοινωνία/e- Κοινοποιήσεις και αποστέλλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δηλωθείσα από τον υπόχρεο ηλεκτρονική διεύθυνση.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η κοινοποίηση η ατομική ειδοποίηση αποστέλλεται ταχυδρομικά. Η οφειλή από το επιστρεπτέο ποσό της ενίσχυσης θα εμφανίζεται στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ («myAADE»).

Διαβάστε ακόμη

Ο χρησμός για τις εκλογές, το deal της Intrakat που έκλεισε, οι κόντρες στην ενέργεια, οι καυγάδες της Αttica, ο πάροχος και η Lamda 

Κρυπτονομίσματα: Ο «Μεγάλος Πανικός» και οι τεράστιες χασούρες (pic) (διαγράμματα)

Intrakat: Σε Μπάκο, Καϋμενάκη, Εξάρχου το 31,7% – Ποσοστό αποκτούν οι εφοπλιστές Αγγέλου – Γκότσης

Πηγή: Newmoney.gr