Επιδότηση καυσίμων: Μέτρα και για τους αγρότες με το νέο Fuel Pass (vid)

Επιδότηση καυσίμων: Μέτρα και για τους αγρότες με το νέο Fuel Pass (vid)

«Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στους αγρότες θα επιστραφεί» εξήγησε ο Γιάννης Οικονόμου

Μέτρα στήριξης και για τους αγρότες θα περιλαμβάνουν οι σημερινές ανακοινώσεις για την επιδότηση καυσίμων που θα γίνουν αρχικά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια από τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Ενέργειας και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως είπε το πρωί της Τρίτης στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα είναι και «μια πολιτική στήριξης στους αγρότες σε ό,τι αφορά την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο».

Επιδότηση καυσίμων: Τι θα ανακοινωθεί

  • Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass με το ποσό της επιδότησης να είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο, περίπου στα 60-65 ευρώ.
  • Θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια, περιλαμβάνοντας πιθανότατα όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων), όπως συνέβη και με το power pass
  • Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα, δηλαδή από τα 0,12 ευρώ θα φτάσει τα 0,15 ευρώ το λίτρο.
  • Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Σταϊκούρας: Στο τέλος Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 (vid)

Καραγιάννης: Τα εργοτάξια στη Δ. Ελλάδα αποτελούν εγγύηση για την ανάπτυξη της περιοχής

Μεγάλη Βρετανία: 2022 όπως 1982 – Νέο ρεκόρ για τον πληθωρισμό

τιμές βενζίνηςεπιδότηση καυσίμων

Πηγή: Newmoney.gr