Εντολή Στυλιανίδη να διαλευκανθεί ο θανάσιμος τραυματισμός 26χρονου ναυτικού στην Ηγουμενίτσα

Εντολή Στυλιανίδη να διαλευκανθεί ο θανάσιμος τραυματισμός 26χρονου ναυτικού στην Ηγουμενίτσα

Η κινητοποίηση του λιμενικού σώματος για να παραλάβει έναν 26χρονο αλλοδαπό ναυτικό που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια κατέληξε, ήταν άμεση, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σε απάντηση των δηλώσεων του Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αυλωνίτη, το υπουργείο Ναυτιλίας υποστηρίζει ότι χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, ημέρα που έγινε το συμβάν, παρέλαβε τον 26χρονο τραυματία υπήκοο Γεωργίας και τον μετέφερε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Εκεί προσθέτει, τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αρχικά μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου δυστυχώς κατέληξε.

Για το τραγικό περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης ο οποίος εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια ενώ έδωσε εντολή στην Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων να μεταβεί στην Ηγουμενίτσα για τη διεξαγωγή έρευνας.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει ήδη αναλάβει το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ άμεσα ενημερώθηκαν τόσο η Αρχή της Σημαίας του πλοίου όσο και οι αρχές της Γεωργίας.

Το υπουργείο Ναυτιλίας υπογραμμίζει ότι “το προσωπικό του Λιμενικού έχει αποδείξει στη μακραίωνα ιστορία του ότι διασώζει χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν κινδυνεύσει στη θάλασσα”.

Ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης σε ερώτησή του στη βουλή προς το υπουργείο Ναυτιλίας για το δυστύχημα ανέφερε ότι “ο θάνατος του 26χρονου ναυτεργάτη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων που αυξάνονται στη χώρα μας με καταιγιστικό ρυθμό”.

“Οι υποδομές των λιμένων μας είναι επικίνδυνες, τα πρωτόκολλα ασφαλείας αποδεικνύονται ελλιπή, ενώ η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για έκτακτα περιστατικά είναι ανεπαρκής” τονίζει ο κ.Αυλωνίτης.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να δώσει άμεσα απαντήσεις στις εξής ερωτήσεις:

α) Πόσο χρονικό διάστημα μεσολάβησε από την στιγμή του ατυχήματος, που συνέβη στο πλοίο «ΑΤΑ 2» με σημαία Vanuatu, μέχρι τη μεταφορά του άτυχου ναυτεργάτη στο Νοσοκομείο Χατζηκώστας των Ιωαννίνων;

β) Ήταν επαρκώς εξοπλισμένο και στελεχωμένο το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του άτυχου ναυτεργάτη;

γ) Ποια είναι η διαθεσιμότητα των σκαφών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για την αντιμετώπιση ίδιων ή παρόμοιων περιστατικών;

To άρθρο Εντολή Στυλιανίδη να διαλευκανθεί ο θανάσιμος τραυματισμός 26χρονου ναυτικού στην Ηγουμενίτσα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr