Ένταση και μπροστά από το Κτήριο Διοίκησης

Ένταση και μπροστά από το Κτήριο Διοίκησης

Συμπλοκή φοιτητών με αστυνομικές δυνάμεις νωρίτερα και μπροστά από το Κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μέλη φοιτητικών παρατάξεων είχαν συγκεντρωθεί εκεί και φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομικής παρουσίας. Μπροστά τους μπήκε ένα άτομο, που κατά δήλωσή του είναι παλιός απόφοιτος του Πανεπιστημίου, χωρίς όμως να αναγνωρίζεται από τους ίδιους τους φοιτητές η ιδιότητά του. Αρχικά επιτέθηκε φραστικά προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ και στη συνέχεια επιχείρησε να χειροδικήσει εναντίον αστυνομικού, ο οποίος αντέδρασε και τον απώθησε, με αποτέλεσμα να γενικευτεί η συμπλοκή, με τα ΜΑΤ να απωθούν τους φοιτητές με γκλομπς και χρήση χημικών.

Οι φοιτητές παραμένουν αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι λίγο πιο πίσω από το σημείο που βρίσκονταν νωρίτερα και επικρατεί σχετική ηρεμία.

Δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν μπροστά από το Κτήριο Διοίκησης όπου η τεχνική υπηρεσία του Πανεπιστημίου προχωρά στην αποκατάσταση των σπασμένων υαλοπινάκων και ρολών και την αποτίμηση των ζημιών που νωρίτερα προκάλεσαν μέσα στο κτήριο με λοστούς και διαρρηκτικά εργαλεία οι αντιεξουσιαστές, μετά τον πρώτο κύκλο των σημερινών επεισοδίων στη ΣΘΕ.

Μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών παραμένουν συγκεντρωμένα άτομα και φοιτητές του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν τις εργασίες κατασκευής της Βιβλιοθήκης στο Τμήμα Βιολογίας αποχώρησαν από τη Σχολή. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το άτομο που είχε προσαχθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από την Σχολή Θετικών Επιστημών συνελήφθη. Πρόκειται για έναν 24χρονο, ο οποίος κρατείται στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Naftemporiki.gr