Ένα δυστοπικό έργο τέχνης που μας υπενθυμίζει την «τραγικότητα» της σύγχρονης ζωής

Ένα δυστοπικό έργο τέχνης που μας υπενθυμίζει την «τραγικότητα» της σύγχρονης ζωής

Viral έχει γίνει τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο ένα έργο τέχνης, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να προβληματίσει. Και το κάνει όσο κανένα άλλο.

Το έργο ονομάζεται «Can’t Help Myself» και μπορεί να έχει «πεθάνει» από το 2019, ωστόσο πλέον είναι πολύ πιο διάσημο απ’ ότι ήταν όταν βρισκόταν εν ζωή.

Αποτελείται από έναν «βραχίονα ρομπότ». Δημιουργήθηκε προγραμματισμένο να προσπαθεί να συγκρατεί το υδραυλικό υγρό που διαρρέει συνεχώς και χρειάζεται για να συνεχίσει να λειτουργεί.

Εάν ξεφύγει πάρα πολύ υγρό, το οποίο μοιάζει με αίμα, θα πεθάνει… Οπότε προσπαθεί απεγνωσμένα να το τραβήξει πίσω. Όλα αυτά, μόνο και μόνο για να συνεχίσει να παλεύει για ακόμα μια μέρα…

Το πιο λυπηρό απ΄ όλα βέβαια είναι ότι στην αρχή, οι δημιουργοί του, Sun Yuan and Peng Yu, είχαν δώσει δώσει στο ρομπότ τη δυνατότητα να κάνει αυτούς τους «χαρούμενους χορούς» στους θεατές.

Όταν το έργο πρωτοκυκλοφόρησε, χόρευε περνώντας τον περισσότερο χρόνο του αλληλεπιδρώντας με το κόσμο, αφού μπορούσε να τραβήξει γρήγορα τη μικρή διαρροή.

Τρία χρόνια μετά όμως, το ρομπότ δείχνει «κουρασμένο» καθώς δεν υπάρχει πια αρκετός χρόνος για χορό. Προσπαθούσε απεγνωσμένα να μαζέψει το υγρό.

@ikismixo I think this is my favorite piece of art… #greenscreenvideo #canthelpmyself #deppresiøn #sad #art ♬ Exit Music (For A Film) – Radiohead

Το 2019, το μόνο που το «ένοιαζε» ήταν να κρατηθεί «ζωντανό», καθώς η ποσότητα του υδραυλικού υγρού που διέρρευσε γινόταν όλο και περισσότερο μη διαχειρίσιμη, επειδή η διαρροή μεγάλωνε με την πάροδο του χρόνου.

Το 2019 ξέμεινε τελικά από υδραυλικό υγρό, σταμάτησε σιγά σιγά και πέθανε…

Άλλωστε αυτή ήταν η μοίρα του μοίρα του, ανεξαρτήτως από το τι θα έκανε και το πόσο θα προσπάθησε. Δεν υπήρχε διαφυγή… Ήταν καταδικασμένο να ζει τη μέρα της μαρμότας.

Δείτε το…


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: Taneagr