Εκλογές 2023 – ΠΑΣΟΚ: Η ευχή του γιου του Ούλωφ Πάλμε στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις 25 Ιουνίου

Εκλογές 2023 - ΠΑΣΟΚ: Η ευχή του γιου του Ούλωφ Πάλμε στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις 25 Ιουνίου

Καλή επιτυχία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ευχήθηκε για το ΠΑΣΟΚ ο Γιοακίμ Πάλμε, ο γιος του Ούλοφ Πάλμε, συναντώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου στον Μοχό της Κρήτης για τα εγκαίνια του μουσείου που είναι αφιερωμένο στον εμβληματικό πολιτικό.

Ο Μοχός ήταν ο τόπος των καλοκαιρινών διακοπών του Ούλοφ Πάλμε για αρκετά χρόνια και, επί τη ευκαιρία της ανέγερσης και των εγκαινίων του μουσείου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφτηκαν την περιοχή στην Κρήτη, λίγες ημέρες πριν τις νέες εκλογές.

Μαζί τους ήταν και ο Γιοακίμ Πάλμε, ο γιος του εμβληματικού πολιτικού, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, μια ευχή, που όπως είπε, νιώθει πολύ ως σοσιαλδημοκράτης.

Το μουσείο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Ούλοφ Παλμε στην πλατεία του Μοχού και άνοιξε ανεπίσημα τις πύλες του, την ημέρα που συμπληρώθηκαν 37 χρόνια από τη δολοφονία του Σουηδού Πρωθυπουργού.

«Τα εγκαίνια του μουσείου σήμερα στον Μοχό, ένα μέρος που αγαπούσε πολύ ο ίδιος και επισκεπτόταν συχνά, αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία να θυμηθούμε το έργο του, που παραμένει επίκαιρο», δήλωσε στον χαιρετισμό του πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σήμερα, 37 χρόνια μετά την τραγική δολοφονία του, με τις ανισότητες να αυξάνονται, αξίζει να θυμηθούμε μια από τις πιο γνωστές του φράσεις: “Παραμένω σοσιαλιστής, όταν βλέπω οι φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Όταν βλέπω την κοινωνική δικαιοσύνη να υποχωρεί και ο πλούτος να προκαλεί. Όταν η αλληλεγγύη μειώνεται και ο εγωισμός αυξάνεται. Όταν οι δυνατοί αγνοούν τους αδύναμους”», επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: Newsit.gr