Έκλεβε συστηματικά ποδήλατα στην Αττική

Έκλεβε συστηματικά ποδήλατα στην Αττική

Τουλάχιστον 31 ποδήλατα έκλεψε, σύμφωνα με την αστυνομία από διάφορες περιοχές της Αττικής ο 42χρονος που συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της περασμένης Πέμπτης στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού κλοπής ποδηλάτου στοΝ Γέρακα, ταυτοποιήθηκε ο δράστης της κλοπής και κατόπιν αναζητήσεων εντοπίστηκε και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση και σε άλλες κλοπές ποδηλάτων.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποδήλατο και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 42χρονος, Έλληνας, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2019 προέβαινε συστηματικά σε κλοπές ποδηλάτων, σε διάφορες περιοχές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Στην πράξη, κατά τις πρωινές ώρες αφαιρούσε τα ποδήλατα από αυλές ή πυλωτές πολυκατοικιών, ενώ τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες τα αφαιρούσε έξω από εμπορικά καταστήματα και άλλους δημόσιους χώρους.

Στις περιπτώσεις που τα ποδήλατα ήταν ασφαλισμένα με αντικλεπτικούς μηχανισμούς, χρησιμοποιούσε διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία μετέφερε εντός σακιδίου πλάτης.

ΕΛΑΣ

Για τη μετάβασή του στις διάφορες περιοχές, χρησιμοποιούσε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και κατόπιν κινούνταν πεζός, διανύοντας έως και αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να βρει ποδήλατο να αφαιρέσει και να διαφύγει με αυτό.

Κατηγορούμενος για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: Naftemporiki.gr