Ειρωνική απάντηση Ράμα στο ψήφισμα του ΕΛΚ που ζητά την ορκωμοσία Μπελέρη

Ειρωνική απάντηση Ράμα στο ψήφισμα του ΕΛΚ που ζητά την ορκωμοσία Μπελέρη

Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που ομόφωνα ζητά από τα Τίρανα την ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη ως δημάρχου Χειμάρρας απάντησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Στην απάντησή του ο Έντι Ράμα ειρωνεύεται το ΕΛΚ, καθώς σχολιάζει τη φράση του ψηφίσματος που αναφέρει ότι «καλούμε τις αλβανικές αρχές».

Συγκεκριμένα υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ότι «σε ποιες αλβανικές αρχές απευθύνετε το ψήφισμα;» και προσθέτει ότι «στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ενημερωμένοι (στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) ότι το θέμα δεν αποτελεί πολιτική υπόθεση αλλά δικαστική και τα δικαστήρια έχουν απορρίψει ένα τέτοιο αίτημα».

Στο συνέχεια ο Έντι Ράμα τονίζει ότι «τα όργανα δικαιοσύνης που αποφάνθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο, ιδρύθηκαν με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και υποστηρίζονται απ’ αυτούς σθεναρά στην μέχρι τώρα θαυμάσια λειτουργία τους κατά της διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα».

Και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας καταλήγει ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να εξασφαλίσει στην ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενημέρωση για το θέμα σε κάθε μορφή και κάθε στιγμή.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα μιλώντας στην σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος του είχε υποστηρίξει ότι η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αποτελεί το μεγάλο ευρωπαϊκό στοίχημα για το κόμμα και την κυβέρνησή του.

Επιτέθηκε μάλιστα και στον προφυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη λέγοντας ότι «τον χρησιμοποιούν ποικιλοτρόπως διάφοροι εξ΄ Ελλάδας και Αλβανίας, εφόσον ελέγχουν μέχρι και την ιστοσελίδα του στο Facebook για δικούς τους λογαριασμούς».

To άρθρο Ειρωνική απάντηση Ράμα στο ψήφισμα του ΕΛΚ που ζητά την ορκωμοσία Μπελέρη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr