Είχε στο σπίτι του λιοντάρι σαν… κατοικίδιο και το ανέβαζε στο TikTok – Επιχείρηση στην Καμπότζη για τη διάσωσή του

Είχε στο σπίτι του λιοντάρι σαν… κατοικίδιο και το ανέβαζε στο TikTok – Επιχείρηση στην Καμπότζη για τη διάσωσή του

Οι αρχές της Καμπότζης έκαναν έφοδο σε ένα σπίτι, σε μια εύπορη συνοικία στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ για να σώσουν ένα λιοντάρι 18 μηνών, από το οποίο είχαν αφαιρέσει τους κυνόδοντες, τα νύχια και το κρατούσαν παράνομα σαν κατοικίδιο.

Οι αρχές ανέφεραν πως εντόπισαν το ζώο στη συνοικία Μποέουνγκ Κενγκ Κανγκ, μετά τη δημοσίευση βίντεο, που έγιναν viral, στο TikTok!

Οι αστυνομικοί βρήκαν χθες το αρσενικό λιοντάρι να περπατάει ήρεμα σε έναν διάδρομο, φορώντας ένα κολάρο στον λαιμό του. Κάποιος εξ αυτών του έριξε ένα βελάκι με ηρεμιστικό, προτού η ομάδα εισέλθει στον χώρο και μεταφέρει το ζώο, βάρους 70 κιλών, σε ένα μεταλλικό κλουβί.

ΦΩΤΟ REUTERS

Το λιοντάρι μεταφέρθηκε, κατόπιν, στο Κέντρο Διάσωσης της Άγριας Ζωής Phnom Tamao, στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Καμπότζης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

«Πρόκειται για σπάνια είδη, τα οποία εισήγαγαν λαθραία από το εξωτερικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος Νετ Μπέακτρα.

«Σύμφωνα με τον νόμο, οι πολίτες δεν επιτρέπεται να μεγαλώνουν άγρια ζώα στο σπίτι τους, ειδικά σπάνια είδη».

To άρθρο Είχε στο σπίτι του λιοντάρι σαν… κατοικίδιο και το ανέβαζε στο TikTok – Επιχείρηση στην Καμπότζη για τη διάσωσή του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr