ΕΦΚΑ: Νέος πενταψήφιος αριθμός για την εξυπηρέτηση στους πολίτες

e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών

Θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο καλοκαίρι

Στη δημιουργία ενός πενταψήφιου αριθμού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, προχωρά ο ΕΦΚΑ. Η κλήση στο συγκεκριμένο νούμερο θα είναι δωρεάν και θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και θα εξυπηρετεί έως 30.000 κλήσεις.

Αυτό αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Σχετικά με το πότε θα είναι έτοιμος ο πενταψήφιος αριθμός, τόνισε ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο καλοκαίρι.

«Εντός του καλοκαιριού θα είναι έτοιμος ο πενταψήφιος. Είναι προτεραιότητα να τεθεί σε λειτουργία, μαζί με το θέμα της μείωσης των εκκρεμών συντάξεων». Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι αν ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ δεν μπορέσει να λύσει το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της κλήσης, θα ψάχνει το θέμα και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα παίρνει εκείνος τον πολίτη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ αποκάλυψε ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη. Αυτό ανάγκασε και τον νέο διευθυντή του ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή, να στείλει επιστολή προς όλους τους εργαζόμενος και να τους παροτρύνει να σηκώσουν τα τηλέφωνα και να απαντήσουν στους πολίτες.

Μάλιστα ο κ. Τσαπάλος αναφέρθηκε σε ένα παράδειγμα που ένας πολίτης χρειάστηκε να κάνει 40 χιλιόμετρα για να πάει σε υποκατάστημα ΕΦΚΑ γιατί κανένας δεν του απαντούσε στο τηλέφωνο. «Υπάρχουν περιπτώσεις υποκαταστημάτων όπου συστηματικά δεν εξυπηρετούν τον κόσμο. Θα υπάρχουν και πειθαρχικές διαδικασίες ώστε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες τους».

Μειώνονται αργά αλλά σταθερά οι εκκρεμείς συντάξεις

Αναφερόμενος στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων, ο Όμηρος Τσάπαλος υποστήριξη ότι παρατηρείται αποκλιμάκωση για 7ο σερί μήνα. «Τον Μάρτιο του 2021 είχαμε 137.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις, 20% λιγότερες από έναν χρόνο πριν. Αργά αλλά σταθερά μειώνεται το στοκ. Θα πρέπει να διπλασιάσουμε τος ρυθμούς απονομής των νέων συντάξεων αν θέλουμε το στοκ των εκκρεμών συντάξεων να εξαλειφθεί».

Διαβάστε ακόμα

Πώς βρίσκουμε τιμές ζώνης και αντικειμενική αξία ακινήτων – Δείτε τον ψηφιακό χάρτη

Αραβικό ενδιαφέρον για το «μικρό Ελληνικό» – Οι επαφές της DAMAC Properties στην Αθήνα για τις Γούρνες (pics)

Αυτός είναι ο βαθύπλουτος Αιγύπτιος που αγόρασε τη βίλα του Λάκη Γαβαλά

Πηγή: Newmoney.gr