Έχουν ψηφίσει 130.000- Παράταση μέχρι τις 9 μ.μ.

Έχουν ψηφίσει 130.000- Παράταση μέχρι τις 9 μ.μ.

130.000 άτομα ψήφισαν μέχρι τις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννη Δρόσο, 1.100 άτομα ψήφισαν από το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι ακόμα και σήμερα η εγγραφή νέων μελών έχει αγγίξει το ποσοστό του 30%. Σε πολλά εκλογικά τμήματα σχηματίστηκαν ουρές. Επίσης σε εκλογικά τμήματα εξαντλήθηκαν οι φόρμες εγγραφής νέων μελών και τυπώθηκαν νέες.

INTIME NEWS

Στις 5μ.μ. ψήφισε και ο Αλέξης Τσίπρας στο εκλογικό κέντρο της Πλάκας. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος τόνισε ότι σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάνε τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάλπες. Το δικό τους μαζικό «παρών», μαζί και το δικό μου, ως ένας από τους χιλιάδες που προσέρχονται στην κάλπη, δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ».

Παράταση δόθηκε στην εκλογική διαδικασία  μέχρι τις 9 μ.μ. λόγω της μεγάλης προσέλευσης των ψηφοφόρων.

«Μεγάλη συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», αναφέρει η γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Ψηφίζουμε για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ψηφίζουμε για να δυναμώσουμε τη φωνή του προοδευτικού κόσμου. Ψηφίζουμε για τη μεγάλη κυβερνώσα Αριστερά», τονίζει η κ. Σβίγκου.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου, είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και σήμερα, επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη, και όσοι εγγραφούν σήμερα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Μαζί τους πρέπει να έχουν αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή δίπλωμα οδήγησης, ή βιβλιάριο Υγείας, ή άδεια διαμονής, ή visa, ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον με βάση τα αποψινά αποτελέσματα απαιτηθεί δεύτερος γύρος, αυτός θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Naftemporiki.gr