Έμπαιναν σε σπίτια και έκλεβαν παριστάνοντας τους τεχνικούς

Έμπαιναν σε σπίτια και έκλεβαν παριστάνοντας τους τεχνικούς

Έμπαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων παριστάνοντας τους τεχνικούς και έκλεβαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή, με τη λεία τους να υπερβαίνει τις 840.000 ευρώ. Πρόκειται για μέλη σπείρας, την εξάρθρωση της οποίας ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως.

 

Στο πλαίσιο της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 27 μελών του κυκλώματος, οκτώ εκ των οποίων έχουν ήδη συλληφθεί δυνάμει σχετικών ενταλμάτων. Πρόκειται για άτομα ηλικίας 21 έως 59 ετών, τα περισσότερα εκ των οποίων διατηρούν συγγενικούς δεσμούς μεταξύ τους.

Ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, οι δράστες, προφασιζόμενοι κάποια βλάβη την οποία υποτίθεται θα επιδιόρθωναν ως δήθεν τεχνικοί ηλεκτρικής ενέργειας ή φυσικού αερίου ή ανελκυστήρων, πραγματοποίησαν το διάστημα από τον περυσινό Μάιο έως τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους το ένα «χτύπημα» μετά το άλλο, φτάνοντας συνολικά στα 27, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

ΕΛΑΣ

Ακτινογραφώντας τον τρόπο δράσης τους, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης διαπίστωσαν ότι επέλεγαν ως υποψήφια θύματα ηλικιωμένους, τους οποίους εντόπιζαν σε λαϊκές αγορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι απασχολούσαν τούς παθόντες κατά την είσοδό στα σπίτια τους κι όταν πετύχαιναν να μπουν σε αυτά, με τις παραπάνω υποτιθέμενες ιδιότητες, τους «εγκλώβιζαν» σε συγκεκριμένα δωμάτια ώστε να μην γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις τους, κάτι που πετύχαιναν με την μετακίνηση ηλεκτρικών συσκευών για να εντοπίσουν την δήθεν βλάβη. Εκτός από δικά τους οχήματα (κατασχέθηκαν πέντε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας), φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους ακόμη και νοικιασμένα αυτοκίνητα από εταιρείες ενοικίασης.

Τα περισσότερα από τα φερόμενα μέλη της εγκληματικής ομάδας (ηλικίας 21 έως 59 ετών) έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για συναφή αδικήματα, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τα ασύλληπτα μέλη και προς τούτο έχουν εκδοθεί σχετικά εντάλματα. Παράλληλα ερευνάται τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες κλοπές που τελέστηκαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: Naftemporiki.gr