Δημοσκόπηση Marc: Μειώνεται η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Που ρίχνουν οι πολίτες τις ευθύνες για τα Τέμπη

νομοσχέδιο - εκλογές

Μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Marc που είναι η πρώτη μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Marc η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 29,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%. Το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με ποσοστό 9,7% και στη συνέχεια το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, το ΜεΡΑ25 με 3,5% και το Εθνικό Κόμμα Έλληνες με 3%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 10%.

Στην ερώτηση για το που οφείλεται η τραγωδία στα Τέμπη μόλις το 12,1% την αποδίδει μόνο σε ανθρώπινο λάθος ή κακιά στιγμή ενώ το συντριπτικό 87% μιλά για άλλες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν.

Στο ερώτημα για το ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών αυτή την περίοδο το δυστύχημα στα Τέμπη είναι πρώτο με 86% και ακολουθούν η ακρίβεια/ανατιμήσεις με 69%, οι υποθέσεις διαφθοράς με 23,1%, η εγκληματικότητα με 22,1% και τα εθνικά θέματα με 16,4%.

Αναφορικά με το πότε θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές το 46,4% λέει αργότερα τον Μάιο ενώ το 45,2% στις 9 Απριλίου.

To άρθρο Δημοσκόπηση Marc: Μειώνεται η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Που ρίχνουν οι πολίτες τις ευθύνες για τα Τέμπη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr