Δημοσκόπηση GPO: Προηγείται με 12,6% η ΝΔ -Κυριαρχία Μητσοτάκη σε οικονομία, επενδύσεις

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης.

Σύμφωνα με την έρευνα της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Powergame, στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 36,2% έναντι 23,6% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή διαφορά 12,6 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση με 7%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%, επίσης.

Η διασπορά πρόθεσης ψήφου σε άλλο κόμμα, σε λευκό ή άκυρο, σε αποχή καθώς και σε αναποφάσιστους συγκεντρώνει ποσοστό 19,5%.

Κυριαρχία Μητσοτάκη στον τομέα της οικονομίας

Σε ό,τι αφορά στη σύγκριση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να διατηρεί υπεροχή σχετικά με τη διαχείριση της οικονομίας.

Θεωρείται ότι μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 45,6% έναντι 27,7% του κ. Τσίπρα), μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις στη χώρα (49,3% έναντι 19,6%) και ότι είναι καλύτερος γνώστης των οικονομικών θεμάτων (47,2% έναντι 25,6%).

Πώς αξιολογούνται οι υπουργοί της κυβέρνησης

Στις μετρήσεις για την αξιολόγηση των υπουργών καταγράφονται ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις, και μάλιστα σε μια περίοδο που τα σενάρια ανασχηματισμού φουντώνουν.

Ο Νίκος Δένδιας είναι στην πρώτη θέση της αξιολόγησης με 74,5%, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο υπουργός Υγείας Βασ. Κικίλιας με 57,3%. Στην τρίτη θέση δημοτικότητας βρίσκεται πλέον ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης (55,7%), κάτι που ασφαλώς συσχετίζεται με τις επιδόσεις τόσο στον εμβολιασμό όσο και στην ψηφιοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Κάμψη και απώλεια τριών θέσεων εμφανίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (37,8%).

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.iefimerida.gr