Δικηγόροι: Επιδότηση έως 2.000 ευρώ – Ποια αναβάθμιση αφορά

Voucher 200 ευρώ για δωρεάν τάμπλετ, λάπτοπ: Ανοίγει η «ψηφιακή μέριμνα» – Οδηγός για τις αιτήσεις

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι

Επιδότηση από 500 έως και 2.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν περίπου 16.000 αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις ηλεκτρονικές υποδομές των γραφείων τους και να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, οι επιλέξιμες δαπάνες της δράσης είναι η προμήθεια εξοπλισμού, όπως υπολογιστές, λάπτοπ, router, web κάμερες, μικρόφωνα, ακουστικά, ηχεία, συστήματα τηλεδιάσκεψης, scanner / πολυμηχανήματα, οθόνες τηλεδιάσκεψης / προβολής.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ωφελούμενοι είναι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι (φυσικά πρόσωπα) εγγεγραμμένοι στον δικηγορικό σύλλογο, που έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Εξαιρούνται οι συμβολαιογράφοι, οι δικαστικοί επιμελητές, οι ασκούμενοι δικηγόροι, καθώς και όσοι παρέχουν υπηρεσίες διαιτησίας και συμβιβασμού, νομικές υπηρεσίες δημοπρασιών και διοργάνωσης πλειστηριασμών.

Οι προμήθειες για κινητά τηλέφωνα, tablet, συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, servers, πάσης φύσεως λογισμικά (εκτός από τα απαραίτητα λογισμικά για τη βασική λειτουργία υπολογιστών και λάπτοπ) και συνδρομές σε βάσεις δεδομένων δεν αποτελούν επιλέξιμες δαπάνες.

Τα ποσά της επιδότησης καθορίζονται με βάση τον τζίρο του 2019.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι θα λάβουν επιδότηση:

  • 2.000 ευρώ, αν το 2019 είχαν τζίρο – 20.000 ευρώ
  • 1.500 ευρώ, για τζίρο από 20.000 – 40.000 ευρώ
  • 1.000 ευρώ για τζίρο από 40.000 – 60.000 ευρώ
  • 500 ευρώ για τζίρο πάνω από 60.000 ευρώ

Οι ωφελούμενοι που έκαναν έναρξη εργασιών εντός του 2020 έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν και να λάβουν ως ανώτερο όριο επιχορήγησης το ποσό των 1.500 ευρώ.

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) από τις 16 Ιουνίου μέχρι και τις 30 Ιουλίου. Η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης, ενώ η ολοκλήρωση της επένδυσης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το τέλος του 2021.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν – Έκθεση Αξιολόγησης: Έως Μάρτιο αντί για Αύγουστο τα εκκαθαριστικά του νέου ΕΝΦΙΑ

Φόρος εισοδήματος: Μειωμένος κατά 30% – 40% για ιδιοκτήτες ακινήτων

Σάλος με ρεπορτάζ των FT: Πάνω από το 60% βασικών προϊόντων της Nestle δεν είναι υγιεινά

 

Πηγή: Newmoney.gr