Δίδυμες που χωρίστηκαν στη γέννα, επανενώθηκαν μέσω TikTok – Αποκαλύφθηκε κύκλωμα εμπορίας βρεφών στη Γεωργία

Δίδυμες που χωρίστηκαν στη γέννα, επανενώθηκαν μέσω TikTok - Αποκαλύφθηκε κύκλωμα εμπορίας βρεφών στη Γεωργία

Συγκλονίζει η ιστορία των δίδυμων κοριτσιών που γεννήθηκαν στη Γεωργία και χωρίστηκαν στη γέννα, καθώς έπεσαν θύματα κυκλώματος εμπορίας βρεφών, και επανενώθηκαν μέσω του TikTok.

Το BBC παρουσίασε την ιστορία της Έιμι και της Άνο, οι οποίες είναι πανομοιότυπες δίδυμες, αλλά αμέσως μετά τη γέννησή τους, τις πήραν από τη μητέρα τους και τις πούλησαν σε χωριστές οικογένειες. Χρόνια αργότερα, ανακάλυψαν η μία την άλλη τυχαία χάρη σε ένα τηλεοπτικό talent show και ένα βίντεο στο TikTok.

«Φοβάμαι, πραγματικά φοβάμαι. Δεν έχω κοιμηθεί όλη την εβδομάδα. Αυτή είναι η ευκαιρία μου να πάρω επιτέλους μερικές απαντήσεις για το τι μας συνέβη» λέει η Έιμι η οποία βρισκόταν στο σπίτι της νονάς της κοντά στη Μαύρη Θάλασσα και παρακολουθούσε το αγαπημένο της τηλεοπτικό πρόγραμμα, Georgia’s Got Talent. Εκεί υπήρχε ένα κορίτσι που χόρευε και της έμοιαζε ακριβώς. Όχι μόνο σαν αυτήν, στην πραγματικότητα, πανομοιότυπη. «Όλοι τηλεφωνούσαν στη μαμά μου και ρωτούσαν: “Γιατί η ‘Ειμι χορεύει με άλλο όνομα;”» περιγράφει.

Η Έιμι το ανέφερε στην οικογένειά της, αλλά εκείνοι δεν έδωσαν σημασία. «Όλοι έχουν έναν σωσία», έλεγε η μητέρα της.

Επτά χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2021, η Έιμι δημοσίευσε στο TikTok ένα βίντεο με τον εαυτό της με μπλε μαλλιά να κάνει piercing στο φρύδι της.

320 χιλιόμετρα μακριά από εκεί που έμενε η Έιμι, στην Τιφλίδα, μια άλλη 19χρονη, η Άνο έλαβε το βίντεο από έναν φίλο της. Σκέφτηκε ότι ήταν «ωραίο που μου μοιάζει».

Η Άνο προσπάθησε να εντοπίσει την κοπέλα με το τρυπημένο φρύδι στο διαδίκτυο, αλλά δεν μπορούσε να τη βρει, οπότε μοιράστηκε το βίντεο σε μια πανεπιστημιακή ομάδα WhatsApp για να δει αν κάποιος μπορούσε να βοηθήσει. Κάποιος που γνώριζε την Έιμι, είδε το μήνυμα και τους συνέδεσε στο Facebook, αναφέρει το δημοσίευμα του BBC.

Η Έιμι κατάλαβε αμέσως ότι η Άνο ήταν το κορίτσι που είχε δει πριν από τόσα χρόνια στο Georgia’s Got Talent.

«Σε έψαχνα τόσο καιρό!» έστειλε μήνυμα. «Κι εγώ», απάντησε η Άνο.

Τις επόμενες ημέρες ανακάλυψαν ότι και οι δύο γεννήθηκαν στο μαιευτήριο Kirtskhi – το οποίο δεν υπάρχει πλέον – στη δυτική Γεωργία, αλλά, σύμφωνα με τα πιστοποιητικά γέννησής τους, τα γενέθλιά τους απείχαν μερικές εβδομάδες μεταξύ τους. Επίσης, είχαν την ίδια γενετική ασθένεια, μια διαταραχή των οστών που ονομάζεται δυσπλασία.

Συναντήθηκαν μια εβδομάδα αργότερα.

Βρήκαν τη βιολογική τους μητέρα

Αποφάσισαν να μιλήσουν στις οικογένειές τους και για πρώτη φορά έμαθαν την αλήθεια. Είχαν υιοθετηθεί, χωριστά, με διαφορά λίγων εβδομάδων το 2002. Ψάχνοντας βαθύτερα, τα δίδυμα διαπίστωσαν ότι τα στοιχεία στα επίσημα πιστοποιητικά γέννησής τους, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας γέννησής τους, ήταν λάθος.

Μη μπορώντας να κάνει παιδιά, η μητέρα της Έιμι λέει ότι ένας φίλος της είπε ότι υπήρχε ένα ανεπιθύμητο μωρό στο τοπικό νοσοκομείο. Θα έπρεπε να πληρώσει τους γιατρούς, αλλά θα μπορούσε να το πάρει στο σπίτι της και να το μεγαλώσει ως δικό της. Η μητέρα της Άνο είχε ακούσει την ίδια ιστορία.

Καμία από τις οικογένειες υιοθεσίας δεν γνώριζε ότι τα κορίτσια ήταν δίδυμα και παρά το γεγονός ότι πλήρωσαν πολλά χρήματα για να υιοθετήσουν τις κόρες τους, λένε ότι δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι αυτό ήταν παράνομο. Η Γεωργία περνούσε μια περίοδο αναταραχής και καθώς το προσωπικό του νοσοκομείου είχε εμπλακεί, πίστευαν ότι ήταν νόμιμο.

Καμία από τις δύο οικογένειες δεν αποκάλυψε πόσα χρήματα δόθηκαν, σημειώνει το BBC.

Η Έιμι βρήκε μια ομάδα στο Facebook αφιερωμένη στην επανένωση των οικογενειών της Γεωργίας με παιδιά για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι είχαν υιοθετηθεί παράνομα κατά τη γέννησή τους και μοιράστηκε την ιστορία τους.

Μια νεαρή γυναίκα από τη Γερμανία απάντησε, λέγοντας ότι η μητέρα της είχε γεννήσει δίδυμα κορίτσια στο μαιευτήριο Kirtskhi το 2002 και ότι παρά το γεγονός ότι της είπαν ότι είχαν πεθάνει, τώρα είχε κάποιες αμφιβολίες.

Οι εξετάσεις DNA αποκάλυψαν ότι το κορίτσι από την ομάδα του Facebook ήταν η αδελφή τους και ζούσε με τη βιολογική τους μητέρα, την Aζα, στη Γερμανία.

Η Έιμι ήθελε απεγνωσμένα να συναντήσει την Aζα, αλλά η Άνo ήταν πιο επιφυλακτική. «Αυτό είναι το άτομο που θα μπορούσε να σας έχει πουλήσει, δεν πρόκειται να σας πει την αλήθεια», προειδοποίησε. Παρόλα αυτά συμφώνησε να πάει στη Γερμανία με την Έιμι για να την υποστηρίξει.

To άρθρο Δίδυμες που χωρίστηκαν στη γέννα, επανενώθηκαν μέσω TikTok – Αποκαλύφθηκε κύκλωμα εμπορίας βρεφών στη Γεωργία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr