Διαγραφή Μπογδάνου – Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν δημιουργείται πρόβλημα στη ΝΔ, ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του

Διαγραφή Μπογδάνου – Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν δημιουργείται πρόβλημα στη ΝΔ, ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του

Για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ μίλησε το πρωί της Τετάρτης (6/10) στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Όσον αφορά την παράδοση της έδρας της έδρας του βουλευτή, τόνισε ότι τα αρμόδια όργανα του κόμματος θα λάβουν αυτή την απόφαση ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στο μέλλον. 

«Αυτή τη στιγμή θα περιοριστούμε στη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το τι θα πράξουν τα όργανα του κόμματος είναι ένα ζήτημα που αφορά εκείνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Ερωτηθείς δε αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στη ΝΔ, σημείωσε ότι το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ δυναμικό. «Υπάρχουν πολύπλευρες μετεγγραφές μεταξύ διαφορετικών και ετερόκλητων πολιτικών σχηματισμών, βλέπουμε συμμαχίες μεταξύ σχηματισμών που δε θα το περίμενε κανείς. Είναι προφανές ότι μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο το οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον», υπογράμμισε. 

Μιλώντας για την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε ότι δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη ΝΔ, η οποία λειτουργεί με αυστηρούς κανόνες κοινοβουλευτικής δεοντολογίας περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό φορέα στη χώρα. Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, η διαγραφή του δεν προέκυψε από τον μεμονωμένο λόγο του βουλευτή, αλλά ήταν το σωρευτικό αποτέλεσμα άτυχων δράσεων του το τελευταίο διάστημα. «Αντιθέτως με ό,τι ισχύει στον χώρο της κυβέρνησης, η αντιπολίτευση είναι εκείνη, η οποία είναι η επιτομή του πολιτικού αμοραλισμού. Η ΝΔ αντέδρασε με γρήγορα αντανακλαστικά. Υποδείξεις κοινοβουλευτικής ηθικής είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε από εκείνους που έχουν παίξει έναν ρόλο εξαιρετικά μισαλλόδοξο». 

Click4more: Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Η πρώτη ανάρτηση μετά τη διαγραφή – «Ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις»

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια σε όσα είπε το βράδυ της Τρίτης (5/10) από το βήμα της Βουλής ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, επισήμανε ότι ο υπουργός Εξωτερικών αντέδρασε με τον απολύτως προφανή τρόπο. «Όταν στη Βουλή ακούγεται κάτι το οποίο υπερβαίνει τα όρια της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, τότε θα πρέπει από τα κυβερνητικά έδρανα να υπάρχει μια αποκατάσταση. Και για τον λόγο αυτό ήταν και πολύ γρήγορη η αντίδραση του πρωθυπουργού, ο οποίος προσωπικά ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα στη Βουλή» υπογραμμίζοντας ότι η ήταν αποκλειστικά απόφαση του πρωθυπουργού να διαγράψει τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. 

Ο υπουργός Επικρατείας εξαπέλυσε επίσης τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι η ΝΔ και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αντέδρασαν άμεσα και ριζικά στο θέμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. «Ποια ήταν η αντίστοιχη αντίδραση εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περίπτωση του οξύτατου αντιεμβολιαστή Πολάκη; Ποια ήταν η αντίδραση του σε φαινόμενα όπως αυτά του κ. Φίλη που χαρακτήρισε τους αστυνομικούς μπάτσους;», ανέφερε. 

Click4more: Δένδιας σε ΣΥΡΙΖΑ για την «αρχηγική εμφάνιση κόντρα στον Μπογδάνο»: Εκπροσωπώ την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ερωτηθείς αν η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου είναι ένα μήνυμα και σε άλλους βουλευτές, ο Γιώργος Γεραπετρίτης επισήμανε ότι κάθε περίπτωση εξετάζεται εξατομικευμένα. «Οι βουλευτές μπορούν να εκφράζουν απόψεις που κατά τι μπορεί να παρεκκλίνουν από τη γενική γραμμή ενός κόμματος, αλλά υπάρχουν όρια που δεν μπορεί να υπάρξει υπέρβαση», συμπλήρωσε. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

To άρθρο Διαγραφή Μπογδάνου – Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν δημιουργείται πρόβλημα στη ΝΔ, ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr