ΔΕΘ 2021: Το «καλάθι» σε νέα γενιά και μεσαία τάξη – «Μυρίζουν» πρόωρες εκλογές οι εξαγγελίες Μητσοτάκη;

ΔΕΘ 2021: Το «καλάθι» σε νέα γενιά και μεσαία τάξη – «Μυρίζουν» πρόωρες εκλογές οι εξαγγελίες Μητσοτάκη;

Με έμφαση στη νέα γενιά αλλά στα νοικοκυρά και στις επιχειρήσεις, και με το σύνθημα «Η Ελλάδα αλλάζει», ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ παρουσίασε τη στρατηγική της κυβέρνησης στην εποχή μετά την “μελανή” περιπέτεια της πανδημίας…

Σε μια προσπάθεια φυγής προς τς εμπρός, μετά και τον δύσκολο Αύγουστο των πυρκαγιών, επιχείρησε να σηματοδοτήσει μία νέα αρχή, με δυναμική επανεκκίνηση ειδικά για τους νέους και τη μεσαία τάξη.

Το “δύσκολο” κοινό των 18 – 35

Καθόλου τυχαία στις πρώτες θέσεις του ακροατηρίου στο Βελλίδειο καθόταν νέα παιδιά, καθώς ο Πρωθυπουργός, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, είχε σχεδιάσει ένα πλέγμα μέτρων ειδικά για τη νέα γενιά, πολλά από τα οποία θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2022.

Click4more: Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ 2021: Η αποκρυπτογράφηση του νέου πακέτου μέτρων

Πρόκειται για ηλικιακές ομάδες στις οποίες η Ν.Δ. δεν έχει ικανοποιητική απήχηση, το αντίθετο μάλιστα… Με τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του brain drain με τη στήριξη της απασχόλησης για πρόσληψη νέων παιδιών από επιχειρήσεις, την πιο εύκολη πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο και άλλα μέτρα, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι το… “΄άνοιγμα” στις ηλικίες 18 – 35 ετών θα τύχει θερμής ανταπόκρισης.

Μεσαία τάξη και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Έμφαση όμως δόθηκε και στη στήριξη της λεγόμενης “μεσαίας τάξης”, με μέτρα στήριξης του εισοδήματος, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την προώθηση μεταρρυθμίσεων. Σε αυτό το πεδίο η Ν.Δ. έχει δημοσκοπική υπεροχή, και μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, στο Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστούν πως η σχέση με τη μεσαία τάξη θα αναπτυχθεί περαιτέρω…

Το «καλάθι» του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε επιπλέον μέτρα για την ανάσχεση τις ακρίβειας αλλά και την απορρόφηση αυξήσεων, με παρεμβάσεις σε ΦΠΑ και λογαριασμούς.

Click4more: Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ 2021: Τα 24 μέτρα με μια ματιά

Πιο χαρακτηριστικό μέτρο, η εξαγγελία για το νέο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης που θα προβλέπει την κάλυψη του 80% των αυξήσεων ηλεκτρικού ρεύματος απευθείας στο λογαριασμό κάθε νοικοκυριού της χώρας, δηλαδή σε όλο τον πληθυσμό.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Βελλίδειο ενώπιον των παραγωγικών φορέων κ.α., όπως και σήμερα στη συνέντευξη τύπου, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην προώθηση μεταρρυθμίσεων, που λόγω και της πανδημίας δεν προχώρησαν. Σύμμαχος και οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

Και μπορεί το “καλάθι” του Πρωθυπουργού να ήταν γεμάτο – αγγίζει τα 3,5 δις ευρώ – ωστόσο μένει να δούμε σε απόλυτους αριθμούς πόσο κόσμο αφορούν οι εξαγγελίες και για πόσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει η κρατική στήριξη.

Είναι προεκλογικό το “καλάθι” των παροχών…; Μπορεί να μαρτυρά, αν μη τι άλλο, ετοιμότητα για εκλογές εντός του 2022; Αυτό μένει να φανεί, αλλά σίγουρα το σενάριο αυτό περνά από το μυαλό πολλών, κυβερνητικών και μη…

To άρθρο ΔΕΘ 2021: Το «καλάθι» σε νέα γενιά και μεσαία τάξη – «Μυρίζουν» πρόωρες εκλογές οι εξαγγελίες Μητσοτάκη; δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr