Παρασκευή
01.07.2022

Δένδιας σε Τουρκία: Οι αναθεωρητισμοί δεν οδηγούν πουθενά

Δένδιας σε Τουρκία: Οι αναθεωρητισμοί δεν οδηγούν πουθενά

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία πως η Ελλάδα δεν θα την ακολουθήσει στο δρόμο των ύβρεων και των παράλογων διεκδικήσεων και ισχυρισμών έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για τη σημερινή (10.06.2022) Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Η ελληνική πλευρά έχει δώσει ένα σαφές δείγμα γραφής. Εμείς δεν πρόκειται να συνεισφέρουμε με υβριστικές δηλώσεις, με παράτυπες, παράνομες, παράλογες διεκδικήσεις με ισχυρισμούς πέραν των ορίων του Διεθνούς Δικαίου σε μία διαρκή κλιμάκωση με τη γείτονα Τουρκία», τόνισε ο Νίκος Δένδιας απαντώντας σε ερώτηση για τις συνεχείς προκλήσεις από την Άγκυρα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι η Ελλάδα πάντα προσβλέπει «στην επίλυση όλων των διαφορών μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, με σαφή προτεραιότητα την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών».

«Αυτό που έχει σημασία, νομίζω, για την Ευρώπη, για τον κόσμο, είναι να γίνει αντιληπτό ότι οι αναθεωρητισμοί δεν οδηγούν πουθενά. Νομίζω αυτό είναι το μεγάλο δίδαγμα που προκύπτει από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Και να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε πάνω στην πραγματική βάση των προβλημάτων, δηλαδή τη δημιουργία ευμάρειας και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς. Επαναλαμβάνω, η Ελλάδα δεν πρόκειται με διαρκείς δηλώσεις να τροφοδοτήσει την κλιμάκωση αυτή της έντασης. Κινούμαστε σε μία άλλη αντίληψη και σε μία άλλη λογική», κατέληξε.

To άρθρο Δένδιας σε Τουρκία: Οι αναθεωρητισμοί δεν οδηγούν πουθενά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr