Δεν θα γίνει αποδεκτή επανάληψη του ‘15

Δεν θα γίνει αποδεκτή επανάληψη του ‘15

Στη Σλοβενία στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα συμμετάσχει στις εργασίες του Bled Strategic Forum 2021 που γίνεται στην πόλη Μπλεντ.

Το βράδυ της Τρίτης (31.08.2021) ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Σλοβένο ομόλογο του Γιάνες Γιάνσα και σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ.

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και η ευρωπαϊκή προοπτική των βαλκανικών χωρών, η πορεία της πανδημίας και οι προσπάθειες των κρατών να την αντιμετωπίσουν, καθώς και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν ήταν τα αντικείμενα των συναντήσεων του Έλληνα πρωθυπουργού.

Οι ηγέτες συζήτησαν τις νεότερες εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τα αποτελέσματα του Συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε χθες με κύριο θέμα την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου μεταναστευτικών ροών.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή, επί της αρχής, μία επανάληψη όσων συνέβησαν το 2015. Τόνισε πως είναι αναγκαίο να υποστηριχθούν χώρες που βρίσκονται κοντά στο Αφγανιστάν ή συνορεύουν μαζί του, ώστε να διασφαλιστεί η υποστήριξη προσφύγων.

Εξετάστηκε επίσης το θέμα της ευρωπαϊκής προοπτικής των βαλκανικών χωρών, καθώς και η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου.

Ο Κυριάκος σημείωσε πως πρέπει να υποστηριχθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής, με προϋπόθεση την εκπλήρωση των γνωστών αιρεσιμοτήτων.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια της χώρας μας για την αντιμετώπιση της Covid-19 και τις εκστρατείες εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός επισήμανε τα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα για την προστασία της δημόσιας υγείας και το μέτρο της υποχρεωτικότητας για τον εμβολιασμό, καθώς από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου τέθηκαν σε ισχύ οι κανόνες για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε δομές υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: Newsit.gr