«Δεν με ενδιαφέρει αν με σταυρώνουν!», λέει ο Αγοραστός- «Ευθύνη της περιφέρειας να καθαρίσουμε τα ρέματα»

«Δεν με ενδιαφέρει αν με σταυρώνουν!», λέει ο Αγοραστός- «Ευθύνη της περιφέρειας να καθαρίσουμε τα ρέματα»

Με ένα… «διάγγελμα» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επιχείρησε να πείσει ότι όλα έγιναν σωστά, τη στιγμή που οι ευθύνες για το απόλυτο χάος από τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel έχουν γίνει «μπαλάκι»!

Κατά την ενημέρωση για την κατάσταση στη Θεσσαλία, που μετρά τις πληγές της από τις ολέθριες συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel, ο Κώστας Αγοραστός έκανε ελάχιστη αυτοκριτική και χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπό τύπου παρουσίασης δεν κατάφερε να πείσει εκ του αποτελέσματος ότι όλα τα έργα που παρέθεσε, απέτρεψαν τις φονικές πλημμύρες. «Δεν με ενδιαφέρει αν με “σταυρώνουν”», είπε και υπογράμμισε πως «ευθύνη της περιφέρειας ήταν να καθαριστούν τα ρέματα». 

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, πρόκειται για θηριώδη καταστροφή από ένα πρωτόγνωρο καιρικό φαινόμενο. Σημασία έχει να κινηθούμε για να σταθούν οι άνθρωποι της Θεσσαλίας στα πόδια τους. Δουλεύουμε ασταμάτητα για τα ταχύτερα δυνατόν αποτελέσματα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Κανείς δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να πει ότι όλα πήγαν τέλεια», ανέφερε ο κ. Αγοραστός για να συμπληρώσει «αυτό που είναι σημαντικό σε ένα καιρικό φαινόμενο που ξεπέρασε κάθε σχεδιασμό αντιμετώπισης είναι ότι είμαστε παρόντες 100% των δυνατοτήτων μας , δεν καθυστερήσαμε, δεν αποφύγαμε τις ευθύνες μας, η μάχη συνεχίζεται».

«Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών», πρόσθεσε. «Κάνουμε τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν στη Θεσσαλία«, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «τα έργα μας λειτούργησαν αλλά τα πρωτοφανή φαινόμενα ξεπέρασαν τις αντοχές τους».

«Δεν πήγε χαμένο ούτε ένα ευρώ, ανέφερε και χαρακτήρισε επιβεβλημένη την εισαγγελική παραγγελία για να λάμψει η αλήθεια», όπως είπε.

To άρθρο «Δεν με ενδιαφέρει αν με σταυρώνουν!», λέει ο Αγοραστός- «Ευθύνη της περιφέρειας να καθαρίσουμε τα ρέματα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr