Χριστοδουλίδης για άρση εμπάργκο όπλων από ΗΠΑ: Ερχονται κι άλλες ανακοινώσεις |

Χριστοδουλίδης για άρση εμπάργκο όπλων από ΗΠΑ: Ερχονται κι άλλες ανακοινώσεις | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην εκτίμηση ότι, μετά την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ, έρχονται και άλλες ανακοινώσεις, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κύπρου, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι οι αποφάσεις των ΗΠΑ, σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία, δείχνουν τη θέλησή τους για ενίσχυση της συνεργασίας με τη Λευκωσία αλλά και αναγνώριση του ρόλου της στην περιοχή. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «στο επόμενο διάστημα αναμένεται να έχουμε και άλλες τέτοιες σχετικές ανακοινώσεις».

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι μέσα από τις συγκεκριμένες κινήσεις οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα ότι ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στην περιοχή αν και, όπως τόνισε, υπάρχει η αίσθηση της απουσίας της Ουάσιγκτον. «Σίγουρα όμως η εκτίμηση για απουσίας και απομάκρυνσης του κενού που ακόμα  υπάρχει, χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Συζητώντας με τους ομολόγους μου στην περιοχή υπάρχει αυτή η εκτίμηση για απομάκρυνση και αυτό φαίνεται από κάποια γεγονότα».

Χριστοδουλίδης: Κρίσιμος ο ρόλος της Γερμανίας

Αναφορικά με τον ρόλο της Γερμανίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι το Βερολίνο έχει τη δυνατότητα μεσολάβησης στην ελληνοτουρκική κρίση και επεσήμανε ότι η Τουρκία γνωρίζει ότι ένας από τους λόγους που υπάρχει μια διαλλακτική στάση από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η στάση της Γερμανίας. «Στη Γερμανία υπάρχουν τρία εκατομμύρια ψηφοφόροι τουρκικής καταγωγής, υπάρχει το μεταναστευτικό και τα οικονομικά συμφέροντα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr