Χατζηδάκης: Το 83% θα δει αύξηση στη σύνταξη – Τι θα γίνει με τον κατώτατο μισθό | Ειδήσεις για την Οικονομία

Χατζηδάκης: Η πτώση στην ανεργία έγινε εν μέσω δύο κρίσεων | Ειδήσεις για την Οικονομία

Αύξηση θα πάρουν και  οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά, ενώ θα ωφεληθούν και από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, με αποτέλεσμα το 83% των συνταξιούχων να έχει αύξηση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δήλωσε σήμερα  ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Επιπλέον ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ  έκανε λόγο για «σημαντική και δίκαιη αύξηση του κατώτατου μισθού».

Συγκεκιμένα, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι «είναι ανάγκη να στηρίξουμε τα νοικοκυριά, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους με τον κατώτατο μισθό. Δίκαιη λέω γιατί έχω το μυαλό μου στους εργαζομένους και τις ανάγκες τους αλλά και στις επιχειρήσεις. Οι εργαζόμενοι υπάρχουν και λειτουργούν μέσα στις επιχειρήσεις. Πρέπει να κρατήσουμε την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Σημαντική και δίκαιη αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα λαμβάνει υπόψιν της τις ανάγκες των εργαζομένων και τις δυνατότητες που έχουν οι επιχειρήσεις».

Μιλώντας για τις αυξήσεις των συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «αύξηση θα πάρουν και εκείνοι που έχουν προσωπική διαφορά, απλώς όσοι έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά, θα τη ροκανίσουν, θα περιορίσουν την προσωπική διαφορά και του χρόνου θα βρεθούν σε ευνοικότερη θέση για να πάρουν αυξήσεις. Από τους 910.000 συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά, οι 515.000 θα βγουν κερδισμένοι και από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. ‘Αλλες 260.000 παίρνουν το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ που δόθηκε τα Χριστούγεννα. Από αυτούς που έχουν προσωπική διαφορά, μόνο το 17% δεν θα δει κάποια επίδραση, ενώ το 83% θα έχει αύξηση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».

«Ένας στους δύο συνταξιούχους θα διαπιστώσει ότι το 2023 θα έχει μία επιπλέον σύνταξη στις τσέπες του», πρόσθεσε.

Για τα μειωμένα τιμολόγια ρεύματος που ανακοίνωσε η ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Όσο καιρό αυξάνονταν τα τιμολόγια, έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας και έλεγαν ότι αυτές είναι αυξήσεις του Μητσοτάκη και του Χατζηδάκη, επειδή τότε είχα εμπλακεί στη διάσωση της ΔΕΗ. Τώρα, με την ίδια λογική, θα περίμενα να βγουν και να πουν ότι οι μειώσεις αυτές είναι του Μητσοτάκη και του Χατζηδάκη. Είχαμε μία διεθνή ενεργειακή κρίση, τα τιμολόγια στην Ελλάδα παρέμειναν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτήν την ώρα φαίνεται να υπάρχει μία ομαλοποίηση σχετική με την αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου. Και επειδή έχουμε μία ΔΕΗ κερδοφόρα, μπόρεσε και συνέβαλε περισσότερο».

Ερωτηθείς εάν θα δοθεί ένα δώρο τύπου Χριστουγέννων και το Πάσχα, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε πως «εξαντλούμε πάντα τα δημοσιονομικά περιθώρια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού και στο πλαίσιο της ανάγκης η χώρα να προχωρήσει σταθερά. Δεν είμαστε του δώστα όλα. Βλέπουμε πως εξελίσσεται ο προϋπολογισμός, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών ποιος θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος και ανάλογα θα κινηθούμε. Αλλά, είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε τώρα».

«Είμαστε σε προεκλογική περίοδο, επομένως οποιεσδήποτε τέτοιες κινήσεις μπορεί να παρεξηγηθούν. Η κυβέρνηση αυτή, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, έχει προχωρήσει σε τέτοιου είδους κινήσεις και το 2020, και το 2021 και το 2022. Πρέπει να εκτιμήσουμε ποιος είναι ο δημοσιονομικός χώρος και στη συνέχεια θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις, υπεύθυνα και σοβαρά», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη

Υπόκλιση, χειροφίλημα, ενωμένα πόδια και ποτέ στο ίδιο αεροπλάνο – Το βασιλικό πρωτόκολλο για όλες τις περιστάσεις

Τάκης Γιαννέτος: Έφτιαχνε τα κοστούμια Ελλήνων πρωθυπουργών, τώρα πιάνει την κάμερα και πάει Χόλιγουντ (pics + video)

Χορός εκατομμυρίων στις «ελληνικές Μαλδίβες» – Το mega project της Grivalia στους Πεταλιούς (pics)

Πηγή: Newmoney.gr