Χατζηδάκης: Παραπάνω από τους μισούς εργαζόμενους σε δομές υγείας είναι ανεμβολίαστοι – Οι ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό άνω του 80%

Τι υποστήριξε για τις συντάξεις και τη νέα υπηρεσία My EFKA Live

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης και τοποθετήθηκε επί της πορείας του εμβολιασμού στη χώρα μας καθώς και επί της εξέλιξης της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας η κυβέρνηση πρόκειται να εξετάσει την εξέλιξη της εμβολιαστικής διαδικασίας αλλά και την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα μας, αλλά και το τι συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης προκειμένου να εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένους κλάδους.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε πως λίγο παραπάνω από τους μισούς εργαζόμενους σε δομές υγείας είναι ανεμβολίαστοι, ενώ οι ανάπηροι και οι ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι σε μεγάλο ποσοστό άνω του 80%.

Βελτιώνεται η εικόνα για συντάξεις και εξυπηρέτηση πολιτών

Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες θα υπάρχει μια διαφορετική εικόνα για την απονομή συντάξεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Για την απονομή των συντάξεων ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι στόχος είναι το επόμενο τρίμηνο να αυξηθούν και να ανέρχονται στις 30.000 το μήνα.

Ανέφερε τέλος ότι με την νέα υπηρεσία My EFKA Live, θα μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ να εξυπηρετούνται μέσω βιντεοκλήσης και να διεκπεραιώνουν μία σειρά συναλλαγών, όπως η έκδοση πιστοποιητικών.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.parapolitika.gr