Χατζηδάκης: Η Ε.Ε. μας δίνει τη δυνατότητα να απορροφήσουμε ευκολότερα τα 2,25 δισ. ευρώ | Ειδήσεις για την Οικονομία

Τους εκπροσώπους των servicers συναντά ο Κωστής Χατζηδάκης – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα | Ειδήσεις για την Οικονομία

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να κινηθεί πέραν του προυπολογισμού της ΕΕ”, ανέφερε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε ότι ένα μέρος από τα 2,25 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν εχθές για την στήριξη της Ελλάδας μετά τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές σε Εβρο και Θεσσαλία, είναι ευελιξίες, δηλαδή “μας δόθηκε η δυνατότητα να απορροφήσουμε ευκολότερα τα χρήματα ή να τα κατευθύνουμε για την κάλυψη αναγκών στη Θεσσαλία και τις υπόλοιπες πληττόμενες περιοχές”.

Διευκρίνισε ότι εάν η Ελλάδα δεν λάμβανε αυτή την έγκριση, δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών.
Αναφερόμενος στο “φρέσκο” χρήμα που μπορεί να δοθεί στην Ελλάδα, τόνισε ότι “μέχρι το τέλος του έτους η χώρα μπορεί να λάβει μία  πρώτη δόση ύψους 250 εκατομμυρίων από το παλιό ΕΣΠΑ ενώ έχουμε λαμβάνειν  ένα ποσό και από το λεγόμενο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, το αποκαλούμενο και Ταμείο Φυσικών Καταστροφών, ο προϋπολογισμός του οποίου έχει ολοκληρωθεί στην Ευρώπη.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε επίσης ότι υπάρχει και ένα ειδικό αποθεματικό για τους αγρότες, για το οποίο θα υποβληθεί σχετική αίτηση στη Γενική Διεύθυνση που ασχολείται με αυτα, της Γεωργίας και της Αλιείας.

Κληθείς να απαντήσει για τα χρήματα που θα διατεθούν για την στήριξη των πληγέντων από εσωτερικούς πόρους, ο υπουργός ανέφερε ότι “υπάρχουν ήδη κινήσεις από το ταμείο κρατικής αρωγής που έχει ξεκινήσει και κάνει εκταμιεύσεις σχετικά με όλα αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση που θα υπάρξει με τους εκπροσώπους Τραπεζών, ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι θα υπάρξει και μία πρωτοβουλία από την πλευρά τους, σχετικά με τα δάνεια που έχουν δοθεί στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν.

Διαβάστε ακόμη

«Κληρώνει» για τα επιτόκια – Τι θα σημάνει μία νέα αύξηση για δανειολήπτες και τράπεζες

Ο Μητσοτάκης αποφασίζει για δυο (μπορεί και τρία) υπουργεία, τα γκάλοπ του Γιώργου Τσίπρα, η Αγαπηδάκη και το μπάχαλο, το… διαζύγιο του Παναγιωτίδη

Οικογένεια Λιβάνη: Προσπαθεί να «σώσει» τη Φιλοθέη, έχασε την «Ελληνική Ρίζα» (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

Πηγή: Newmoney.gr