Παρασκευή
12.07.2024

Χατζηδάκης: Δεν θα δοθεί παράταση στο Market Pass – Τον Ιανουάριο το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους

Χατζηδάκης: Δεν θα δοθεί παράταση στο Market Pass – Τον Ιανουάριο το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους

Τέλος στα σενάρια για παράταση στο μέτρο του Market Pass, δηλαδή της παράτασής του έως το τέλος του έτους, έβαλε με δηλώσεις στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το επίδομα της προσωπικής διαφοράς για τους συνταξιούχους θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο ενώ επιβεβαίωσε την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Τι σημαίνουν αυτές οι ανακοινώσεις; Ότι το Market Pass θα καταβληθεί, όπως έχει προγραμματιστεί έως και τον Οκτώβριο ενώ οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά θα λάβουν το επίδομα το οποίο είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός και θα κυμαίνεται μεταξύ 100 και 200 ευρώ, τον Ιανουάριο ώστε να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις στον τρέχοντα προϋπολογισμό.

Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα καλύψει ανάγκες τόσο κρατικής αρωγής όσο και αγροτικών αποζημιώσεων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον K. Χατζηδάκη τα 450 εκατ. ευρώ αφορούν δαπάνες Κρατικής Αρωγής και τα 150 εκατ. ευρώ αγροτικές αποζημιώσεις.

 

To άρθρο Χατζηδάκης: Δεν θα δοθεί παράταση στο Market Pass – Τον Ιανουάριο το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr