Χαστούκισε ακτιβιστή επειδή είχε κλείσει τον δρόμο

Χαστούκισε ακτιβιστή επειδή είχε κλείσει τον δρόμο

Ακτιβιστές της ομάδας «Η τελευταία Γενιά» είχαν αποκλείσει τη Δευτέρα έναν δρόμο στην οδό Αινστάιν στο Μόναχο και εμπόδιζαν την κυκλοφορία προς την πόλη.

Ο λόγος ήταν για να διαδηλώσουν για τα μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, κρατώντας πανό και ενώ κάθονταν στον δρόμο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει η κυκλοφορία και ένας εξοργισμένος οδηγός να πλησιάσει έναν από τους ακτιβιστές και να τον χαστουκίσει.

Η στιγμή της επίθεσης

Το βίντεο δείχνει πώς ο άνδρας συζητά αρχικά με τους ακτιβιστές του κλίματος, λέγοντας προς την κάμερα: «Εσύ, βιντεοσκόπησέ το, είναι χαστούκι κατά της κλιματικής αλλαγής».

Στη συνέχεια, στράφηκε προς τον άνδρα και τον χτύπησε στο πρόσωπο και αργότερα απομακρύνθηκε.

Η αστυνομία του Μονάχου διεξάγει τώρα έρευνα για σωματική βλάβη. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν ήδη μεταδώσει το θέμα.

«Λάβαμε το βίντεο και ξεκινήσαμε έρευνα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ωστόσο, η ταυτότητα του υπόπτου δεν είναι ακόμη γνωστή.

Ο λόγος της διαμαρτυρίας

Η συγκεκριμένη ομάδα ακτιβιστών διαμαρτύρεται όλο και περισσότερο στο Μόναχο εδώ και αρκετό καιρό. Ο λόγος ήταν η έκθεση αυτοκινήτων IAA, η οποία πραγματοποιείται στο Μόναχο αυτή την εβδομάδα.

Ο αυτοκινητόδρομος A94 περνά από την έκθεση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, πέντε ακτιβιστές κάθονταν στο δρόμο προς το κέντρο της πόλης. Έξω από την πόλη άλλα τέσσερα άτομα απέκλεισαν το δρόμο.

Ήδη την Παρασκευή, φαίνεται ότι υπήρξε επίθεση εναντίον των διαδηλωτών στο Stachus του Μονάχου.  Σε απάντηση του μεγάλου αριθμού διαδηλώσεων, η πόλη του Μονάχου εξέδωσε μερική απαγόρευση τέτοιων διαδηλώσεων.

Η εντολή ισχύει μέχρι το τέλος της 12ης Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: Taneagr