Μπράβο Κωστή!

Οι 444 χήρες του ΝΑΤ θα πάρουν επιτέλους σύνταξη! Κι αυτό διότι ένας υπουργός, ο Κωστής Χατζηδάκης, πήρε το θέμα «προσωπικά». Οι 444 με την βοήθεια ενός ανάλγητου νεοφιλελεύθερου θα μπορέσουν να νιώσουν για μία στιγμή ότι ζουν σε μία κανονική χώρα. Ο Κωστής των δύσκολων αποστολών τα κατάφερε. Πολύ φοβόμαστε, όμως, ότι αυτό το υπουργείο έχει πολλούς ακόμη σκελετούς στις ντουλάπες του και ο Κωστής πρέπει να φορέσει την στολή του Ράμπο!

Όταν ο Κωστής πήγε στο υπουργείο Εργασίας, φάνηκε σαν να στάλθηκε εξορία σε μία μακρινή αποικία. Το υπουργείο Εργασίας είναι ένας άλλος κόσμος. Εκεί υπάρχουν συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες που «κάνουν παιχνίδι» εδώ και δεκαετίες. Βασικά πρόκειται για παλαιοπασόκους που μεγάλωσαν μέσα στα συνδικάτα και στους διαδρόμους αυτού ακριβώς του υπουργείου. Γρήγορα, όμως, φάνηκε η αλήθεια: Δεν υπήρχε άλλο στέλεχος ικανό να περάσει τόσες μεταρρυθμίσεις χωρίς να … ξηλωθούν τα πεζοδρόμια. Ο Κωστής Χατζηδάκης που έδωσε λύσεις στην Ολυμπιακή και στην ΔΕΗ, μπορεί να δώσει λύσεις και στα εργασιακά.

Οι παγωμένες συντάξεις ήταν ένα κομμάτι των στατιστικών που επέτρεπε στην Ελλάδα να ρυθμίζει τα οικονομικά της. Δεν πλήρωνε συντάξεις και οι Ευρωπαίοι έκαναν ότι δεν έβλεπαν. Και κάπως έτσι αυξήθηκαν τα πλεονάσματα επί ΣΥΡΙΖΑ και γενικώς όλα πήγαιναν «καλώς». Οι κατέχοντες την αποκλειστικότητα στα του ανθρωπισμού μπορούσαν ενίοτε να κάνουν και ορισμένες εκπτώσεις. Ποιος θα τους μαρτυρούσε; Να μην ξεχνάμε ότι η πρακτική αυτή με τις ξεχασμένες συντάξεις ξεκίνησε από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Να ήταν το μόνο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο κ. Χατζηδάκης! Το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, η επαγγελματική κατάρτιση, το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Πολλές μικρές και μεγάλες μάχες σε ένα υπουργείο που χρόνια τώρα στοίβαζε τους σκελετούς στα ντουλάπια, μέχρι που τα ντουλάπια δεν χωρούσαν άλλους.

Τετρακόσιες σαράντα τέσσερεις χριστιανές, μουσουλμάνες και αλλόθρησκες ή άθρησκες δεν μπορούσαν να πάρουν τη σύνταξη χηρείας τους. Σαν δεν ντρεπόμαστε! Κανονικά θα πρέπει οι 300 να ζητήσουν ένας – ένας συγνώμη από αυτές τις γυναίκες. Δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι. Επειδή βρίσκονται στη Βουλή εκπροσωπώντας τες, αλλά στο μεταξύ το ξέχασαν και δεν έκαναν το παραμικρό.

Θανάσης Μαυρίδης

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας :

https://www.liberal.gr/