Μπουρλά: Εγκληματίες όσοι διασπείρουν fake news για τα εμβόλια

Την οργή του για για όσους διασπείρουν ψευδείς «ειδήσεις » σε ότι αφορά τη νόσο Covid-19 και τα εμβόλια εκδήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Μιλώντας σε εκδήλωση του think tank «Αtlantic Council», ο επικεφαλής του φαρμακευτικού κολοσσού χαρακτήρισε εγκληματίες όλους όσοι παραπληροφορούν τον κόσμο για τα ενέσιμα σκευάσματα κατά της Covid-19.

«Οι άνθρωποι που κάνουν παραπληροφόρηση για τα εμβόλια Covid είναι εγκληματίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

«Είναι εγκληματίες γιατί κυριολεκτικά έχουν κοστίσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων», πρόσθεσε.

Ο CEO της Pfizer ανέφερε ότι υπάρχει μια «πολύ μικρή» ομάδα ανθρώπων που σκοπίμως διακινεί ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τα εμβόλια κατά της Covid αποπροσανατολίζοντας όλους όσοι διστάζουν να εμβολιαστούν.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες», δήλωσε απευθυνόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο του think tank «Atlantic Council» Φρεντερί Κέμπ και πρόσθεσε: «Δεν είναι κακοί άνθρωποι».

Οι δηλώσεις του Μπουρλά έρχονται την ώρα που εκατομμύρια ενήλικοι στις ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά του κορωνοιού, παρόλο που τα εμβόλια είναι διαθέσιμα και οι πολίτες ανήκουν στην ηλιακή κατηγορία για την οποία έχει ανοίξει η πλατφόρμα για να εμβολιαστούν.

Για τους αξιωματούχος στον τομέα της δημόσιας υγείας, η παραπληροφόρηση παίζει πιθανότατα μεγάλο ρόλο στο ότι δεν αποφασίζουν να κάνουν το εμβόλιο.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το αμερικάνικο ίδρυμα «Kaiser Family Foundation», πάνω από τα τρία τέταρτα των ενηλίκων στις ΗΠΑ, είτε πιστεύουν είτε δεν είναι σίγουροι για τουλάχιστον μία από τις οκτώ ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφορούν στα social media για τη νόσο Covid ή τα εμβόλια.

Κυρίως οι Ρεπουμπλικάνοι είναι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από την έρευνα.

Ανάμεσα στις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν είναι ότι τα εμβόλια κατά της Covid περιέχουν μικροτσίπ, προκαλούν στειρότητα και αλλάζουν το DNA, αναφέρει η έρευνα.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.parapolitika.gr