Αστυνομικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Κάρπαθο, Σύμη, Κω, Θήρα, Ίο

Αστυνομικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Κάρπαθο, Σύμη, Κω, Θήρα, Ίο

Στοχευμένη αστυνομική δράση οργανώθηκε χθες και σήμερα σε Ρόδο, Κάρπαθο, Σύμη, Κω, Θήρα και Ίο, με αντικείμενο την πρόληψη – καταστολή της μικροεγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου εστίασε στην αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες, στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, στη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος νυχτερινής διασκέδασης και στην οδική ασφάλεια.

Η αστυνομική αυτή δράση, η οποία οργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου, υλοποιήθηκε από κλιμάκια ελέγχων που συγκροτήθηκαν με επαρκή αριθμό αστυνομικών από Αστυνομικές Υπηρεσίες Τάξης, Τροχαίας και Ασφάλειας, τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό.

Ελέγχθηκαν 548 άτομα και 354 οχήματα, προσήχθησαν 14 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 5 Έλληνες για παραβίαση ωραρίου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ίο.

Βεβαιώθηκαν 151 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., δύο για παραβίαση της νομοθεσίας των ζώων συντροφιάς και εννέα για διατάραξη σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων θα συνεχιστούν και σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ξεκαθαρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: Naftemporiki.gr