Άστραψε και βρόντηξε γνωστός καθηγητής για αρνητές και αντιεμβολιαστές – «Σωστές οι αποφάσεις για τις παρελάσεις»

Τι είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Οι αποφάσεις για τις παρελάσεις 

είναι στη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ο οποίος παράλληλα, καυτηρίασε τη στάση των αρνητών και των αντιεμβολιαστών.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας τόνισε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8: «Το να πει κάποιος ότι θα ακυρώσει την παρέλαση, μια εκδήλωση ανοιχτού χώρου, που μπορεί να γίνει με συγκεκριμένους όρους, που μπορεί να τροποποιούνται μέχρι την τελευταία ώρα και να επιτηρούνται, την στιγμή που υπάρχουν πολλές δραστηριότητες ανοιχτές, θα άνοιγε μια συζήτηση που θα οδηγούσε στο συμπέρασμα για κάποιους ότι μαχόμαστε την πίστη και τον πατριωτισμό των Ελλήνων, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει».

«Ορθώς αποφασίστηκε»

Επίσης, ο καθηγητής τόνισε αναφορικά με τις περιοχές όπου αποφασίστηκε να μην γίνουν παρελάσεις, ότι είναι τελείως διαφορετικός ο συμβολισμός. «Ορθώς αποφασίστηκε αυτό. Και αν αύριο αποφασιστεί να πουν τελευταία στιγμή ότι δεν θα υπάρχουν θεατές στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης γιατί όσοι προσήλθαν στις άλλες εκδηλώσεις δεν φορούσαν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και αυτή θα είναι μια δικαιολογημένη απόφαση», είπε.

«Θεωρίες συνωμοσίας»

Για τους αρνητές, ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε: «Αν τα 2/3 επιθυμούν δημοκρατικά να αυτοπεριοριστούν αποδεχόμενοι την άρνηση του 1/3, αυτό είναι κάτι που μπορούν να το πράξουν. Εμείς συνιστούμε τον εμβολιασμό. Για το ένα τρίτο των ανθρώπων που κατασκευάζουν στο μυαλό τους πράγματα και αρνούνται να εμβολιαστούν, ο ιός είναι ένα κατασκεύασμα της παγκόσμιας τάξης για να πληγεί ο ελληνισμός και η θρησκεία μας, άλλος πιστεύει ότι ο ιός θα επηρεάσει το dna του, άλλος ότι είναι καλύτερο να αρρωστήσει παρά να εμβολιαστεί, άλλος ακούει θεωρίες συνωμοσίας και εμείς πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να συνεχίσουμε να συνεννοούμαστε με την κοινωνία να μην τροφοδοτούμε τέτοια σενάρια».

Επιπλέον, ο γνωστός καθηγητής, συμπλήρωσε: «Να συζητάμε έναν μήνα αν πρέπει να γίνει η παρέλαση δεν προσέφερε καμιά βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε. Όπως και το γιατί εκείνο επιτρέπεται και γιατί εκεί απαγορεύεται τόσο δεν πρόκειται να βγει ποτέ άκρη και η Ελλάδα θα ταλαιπωρείται αδίκως με τον κοροναϊό».

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας :

https://www.parapolitika.gr/