Αποζημιώσεις ενοικίων: Ποιοι ιδιοκτήτες πληρώνονται 30 Ιουνίου – Kαταβάλλονται 103,2 εκατ. ευρώ

Εξόφληση λογαριασμών σε χιλιάδες σημεία πώλησης εκτός των ταμείων του τραπεζικού καταστήματος

Εξοφλούνται μειωμένα μισθώματα Μαΐου, Απριλίου και υπεκμισθώσεις

Την πληρωμή συνολικού ύψους 103,2 εκατ. ευρώ σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 30 Ιουνίου, το υπουργείο Οικονομικών.

Eιδικότερα, οι δικαιούχοι εξοφλούνται ως εξής:

  • 170.456 ιδιοκτήτες ακινήτων ποσό λαμβάνουν 92,6 εκατ. ευρώ, με το οποίο το κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τον Μάιο του 2021.

Από το παραπάνω ποσό, τα 72,9 εκατ. ευρώ αφορούν 165.446 φυσικά πρόσωπα και τα 19,7 εκατ. ευρώ αφορούν 5.010 νομικά πρόσωπα. Επισημαίνεται ότι οι παραπάνω δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση COVID Μαΐου στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ από αύριο, 1η Ιουλίου.

  • 21.152 ιδιοκτήτες ακινήτων ποσό μοιράζονται 6,8 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τον Απρίλιο του 2021.

Από το παραπάνω ποσό, τα 4,9 εκατ. ευρώ αφορούν 20.627 φυσικά πρόσωπα και τα 1,9 εκατ. ευρώ αφορούν 525 νομικά πρόσωπα

  • Μετά από πολλούς μήνες, 2.833 ιδιοκτήτες ακινήτων εισπράττουν ποσό συνολικού ύψους 3,8 εκατ. ευρώ με το οποίο το Κράτος εξοφλεί εκκρεμείς αποζημιώσεις περιόδου Νοεμβρίου 2020 – Απριλίου 2021 και αφορά σε περιπτώσεις υπεκμίσθωσης ακινήτων, για τις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί αιτήσεις καταβολής αποζημίωσης από τους αρχικούς ιδιοκτήτες.

Συνολικά, για τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου 2020 – Μαΐου 2021 έχουν πραγματοποιηθεί συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων ύψους άνω των 654,7 εκατ. ευρώ.

Όλοι οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους έως το βράδυ το αργότερο, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν, για ακόμη μία φορά, ότι είναι πολύ σημαντικό οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων:

  • Να μην ξεχάσουν να δηλώσουν τον λογαριασμό ΙΒΑΝ στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myTAXISnet, ώστε να καταστεί εφικτή η καταβολή των αποζημιώσεων σε αυτούς.
  • Να υποβάλουν δηλώσεις COVID για τους μήνες που έχουν λάβει προκαταβολή αποζημίωσης, γιατί αλλιώς χάνουν το δικαίωμα αποζημίωσης και θα πρέπει γι’ αυτούς να κινηθεί η σχετική διαδικασία αναζήτησης των ποσών που έλαβαν.

Διαβάστε ακόμη:

Deutsche Bank: Με το βλέμμα στο… 2022 – Ποιες είναι οι πιο ελκυστικές επενδύσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία των Airbnb, Booking, Expedia και Tripadvisor για την Ελλάδα – Μελέτη της Eurostat (χάρτης)

Mητέρα τριών παιδιών απολύθηκε από την Amazon από έναν… αλγόριθμο και παραλίγο να χάσει το σπίτι της

Πηγή: Newmoney.gr