Απάντηση κυβέρνησης σε ΠΑΣΟΚ για παρακολουθήσεις: Καταγγέλλει σύστημα που ίσχυε επί ημερών του

Απάντηση κυβέρνησης σε ΠΑΣΟΚ για παρακολουθήσεις: Καταγγέλλει σύστημα που ίσχυε επί ημερών του

Για «δεύτερο λάθος» στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις εγκαλούν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Καταγγέλλει ως αδιαφανή το δικό του σύστημα…», επισημαίνουν.

Με επίκεντρο το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και το ζήτημα της λειτουργίας ή μη ηλεκτρονικού αρχείου στην ΑΔΑΕ, τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, απευθυνόμενα στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, τονίζουν ότι καταγγέλλει ως αδιαφανές «το σύστημα ενημέρωσης της ΑΔΑΕ, το οποίο ίσχυε και επί των δικών του κυβερνητικών ημερών».

Στην κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων, επισημαίνεται συγκεκριμένα ότι:

«Μετά το αρχικό λάθος επί της νομοθεσίας και των αρμοδιοτήτων, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διαπράττει ένα δεύτερο λάθος επί της πολιτικής ουσίας: εγκαλεί την κυβέρνηση αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής μιας δράσης ψηφιοποίησης και διαφάνειας που πραγματοποίησε η παρούσα κυβέρνηση – καθώς όλα αυτά νομοθετήθηκαν με τους νόμους 4786/2021 και 4871/2021 – και όχι κάποια προηγούμενη.

Δηλαδή, για να γίνει απολύτως κατανοητό: το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει σήμερα τη διαδικασία και το σύστημα ενημέρωσης της ΑΔΑΕ το οποίο ίσχυε και επί των δικών του κυβερνητικών ημερών ως αδιαφανή – και που ποτέ εκείνο δεν μερίμνησε να αλλάξει.

Σε ό,τι αφορά τους χρόνους υλοποίησης, κάθε πλατφόρμα που πραγματοποιούμε συνιστά εκκρεμότητα της χώρας, εκκρεμότητες στις οποίες η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα όπως θεμελιώνει η καθημερινή εμπειρία των πολιτών.

Αναλυτικές απαντήσεις για κάθε επιμέρους ερώτημα θα δοθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την εκάστοτε αρμόδια αρχή», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

To άρθρο Απάντηση κυβέρνησης σε ΠΑΣΟΚ για παρακολουθήσεις: Καταγγέλλει σύστημα που ίσχυε επί ημερών του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr