«Απάνθρωπη και αναποτελεσματική η πολιτική της Τζόρτζια Μελόνι για τους μετανάστες» δηλώνει συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν

«Απάνθρωπη και αναποτελεσματική η πολιτική της Τζόρτζια Μελόνι για τους μετανάστες» δηλώνει συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν

«Η πολιτική της Τζόρτζια Μελόνι είναι απάνθρωπη, άδικη και αναποτελεσματική», δηλώνει ο Στεφάν Σεζουρνέ, ευρωβουλευτής και στενός συνεργάτης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro.

«Η Τζόρτζια Μελόνι έχει δημαγωγική προσέγγιση στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης», συμπλήρωσε ο στενός συνεργάτης του του Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε ότι «η γαλλική άκρα δεξιά υιοθετεί ως πρότυπο την ιταλική άκρα δεξιά. Πρέπει να καταγγελθεί η άγνοια και η ασχετοσύνη τους».

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, ο Γάλλος ευρωβουλευτής πρόκειται να επαναλάβει τις ίδιες ακριβώς δηλώσεις και στην Ρώμη, στις 25 Μαΐου, κατά την διάρκεια σεμιναρίου που θα οργανωθεί, στην ιταλική πρωτεύουσα, με την συνεργασία του ιταλικού κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε ότι «η κυβέρνηση Μελόνι είναι ανίκανη να διαχειριστεί τα προβλήματα του μεταναστευτικού», προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης της Ρώμης και την ακύρωση προγραμματισμένης επίσκεψης στο Παρίσι του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές, ο Ιταλός υπουργός Υποδομών και Γραμματέας της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι τόνισε μέσω του Twitter: Πρόκειται για απαράδεκτο και προκλητικό ύφος. Η Γαλλία δεν μπορεί να δώσει μαθήματα σε κανέναν. Πρέπει να σεβαστούν την ιταλική κυβέρνηση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο «Απάνθρωπη και αναποτελεσματική η πολιτική της Τζόρτζια Μελόνι για τους μετανάστες» δηλώνει συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr