Άνοιξαν οι αιτήσεις για 20 χιλ. επιπλέον θέσεις σε δημόσια ΙΕΚ και οι εγγραφές επιτυχόντων ΔΙΕΚ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για 20 χιλ. επιπλέον θέσεις σε δημόσια ΙΕΚ και οι εγγραφές επιτυχόντων ΔΙΕΚ

Έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2021 οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μπορούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ, να υποβάλουν αίτηση δήλωσης προτίμησης για 20.000 διατιθέμενες θέσεις, πλέον των 8.100 περίπου που διατέθηκαν μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, στο σύνδεσμο εδώ

Ξεκίνησαν, επίσης, κατά τις ίδιες ημερομηνίες, 2-10 Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές όσων πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Δημόσια ΙΕΚ μέσω παράλληλου μηχανογραφικού.

Μερικές από τις 103 ειδικότητες, που θα λειτουργήσουν φέτος και που δίνουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, γρήγορης πρόσβασης στην αγορά εργασίας και εξειδίκευσης σε επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση είναι:

  • Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής (πολυμέσα / web designer – developer / video games), 
  • τεχνικός επικοινωνίας και πληροφοριών στην ταξιδιωτική βιομηχανία, 
  • στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα της υγείας, 
  • τεχνικός εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, 
  • τεχνικός αμπελουργίας και οινολογίας, 
  • προπονητές διαφόρων αθλημάτων, 
  • τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef), 
  • τεχνικός φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων, 
  • στέλεχος υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας, 

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι «Προτεραιότητά μας είναι να προσφέρουμε στις νέες και τους νέους της χώρας μας μια σύγχρονη και αποτελεσματική Επαγγελματική Κατάρτιση, που θα εγγυάται σπουδές σε πεδία που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους, που καλλιεργούν τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους και μπορούν να τους προσφέρουν προοπτικές σε επαγγέλματα με ζήτηση, μέσω ποιοτικών σπουδών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. Επενδύουμε στη διαδρομή αυτή ζωής, με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίσαμε, ιδρύοντας ένα Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, με χρηματοδότηση σχεδόν 400 εκ. ευρώ για εξοπλισμό και τη συνολική του αναβάθμιση, με Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, θεματικά και πειραματικά Δημόσια Ι.Ε.Κ. που θα εφαρμόζουν και θα διαχέουν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και βέλτιστες πρακτικές. Δίνουμε ευκαιρίες στα παιδιά μας, ενισχύουμε την κοινωνία και την οικονομία».

Πηγή: Naftemporiki.gr