Ανδρουλάκης μετά την ομιλία Καραμανλή: Το κόμμα που κυβερνά έχει μηδενική ενσυναίσθηση

Ανδρουλάκης μετά την ομιλία Καραμανλή: Το κόμμα που κυβερνά έχει μηδενική ενσυναίσθηση

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά το τέλος της ομιλίας του Κώστα Καραμανλη για τα Τέμπη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρενέβη μετά την ομιλία του πρώην υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή  και τον κατηγόρησε για απεριόριστη αλαζονεία, τονίζοντας πως δεν είπε κουβέντα για το πόρισμα της εθνικής αρχής διαφάνειας που είχε στο συρτάρι του, ούτε για το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας

«Τα χειροκροτήματα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, το ύφος του κ. Καραμανλή, οι χαρακτηρισμοί δείχνουν ότι το κόμμα σας έχει μηδενική ενσυναίσθηση. Μιλάμε για ένα έγκλημα, όπου έχασαν 57 άνθρωποι τη ζωή τους. Και βλέπουμε χειροκροτήματα και χαμόγελα για τον άνθρωπο που από το βήμα της Βουλής έλεγε: «ντροπή σε όσους θέτουν ζητήματα ασφάλειας για τους σιδηροδρόμους» και μετά από μερικές μέρες 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Αυτόν τον άνθρωπο σήμερα χειροκροτείτε. Σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό σύστημα θα είχε παραιτηθεί. Θα έπρεπε να έχει ήδη αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος. Αν σας ενοχλεί αυτή η άποψη, την άκουσα από βουλευτές και υπουργούς σας. Αλλά δεν φταίει ο κ.Καραμανλής, που ήταν υποψήφιος. Ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Είπε, λοιπόν, πολλά και γλαφυρά ο κ. Καραμανλής. Κουβέντα για το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που είχε στο συρτάρι του. Κουβέντα για το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που βάσει αυτού προτείναμε προανακριτική επιτροπή.

Μας ρώτησε βέβαια: «τι θέλατε; Να μην υλοιποιηθεί το έργο; Αυτό που προτείνει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία;». Γιατί το προτείνει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία; Γιατί υπήρχε διαφθορά. Γιατί έδωσαν 54 εκατ. ευρώ για να κινείται με ασφάλεια ο ελληνικός λαός με τα τρένα, αλλά τα λεφτά δεν αξιοποιήθηκαν σωστά. Ή μήπως τελικά κάνει λάθος η Αρχή στο πόρισμά της; Τίποτα δεν είπατε επί της ουσίας. Αλαζονεία, απεριόριστη αλαζονεία.

Θέλω να πω, λοιπόν, στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ότι σήμερα με το χειροκρότημά σας σε αυτήν τη βαθιά προκλητική τοποθέτηση, επί της ουσίας είστε όλοι μαζί υπεύθυνοι για την ανοχή, τη συμπεριφορά και τις πράξεις του υπουργού σας, που από αυτό το βήμα δεσμευόταν για ασφάλεια και μετά από μερικές ημέρες έχασαν 57 άνθρωποι τη ζωή τους. Είστε απολύτως υπεύθυνοι.

Και, επειδή άφησε και αυτός υπονοούμενα για “θυρωρούς της διαπλοκής”. Ποιας διαπλοκής; Αυτής με την οποία δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ; Δεν ήταν μαζί με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ούτε των υπόλοιπων κομμάτων, που υπέγραψαν να υπάρξει αυτή εδώ η διαδικασία. Οι δικοί σας υπουργοί ήταν. Για να δείτε ότι περιφρονείτε τη λογική και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Η γραμμή και η προπαγάνδα σας κυριαρχεί σε όλα τα media, διότι έχετε δημιουργήσει μία καθεστωτική νοοτροπία. Εμείς, όμως, δεν κάνουμε πίσω. Με τον λόγο της αλήθειας, με τη συνέπεια, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πέσει άπλετο φως και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και ο κ. Καραμανλής και τα «γαλάζια» παιδιά που είναι υπεύθυνα που δεν εγκαταστάθηκε η τηλεδιοίκηση στην ώρα της για να σωθούν οι συνάνθρωποί μας».

 

 

To άρθρο Ανδρουλάκης μετά την ομιλία Καραμανλή: Το κόμμα που κυβερνά έχει μηδενική ενσυναίσθηση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr