Παρασκευή
12.07.2024

Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Ο Κασσελάκης «δείχνει» διαγραφές αλλά η Αυγέρη δεν τις βλέπει

Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια - Ο Κασσελάκης «δείχνει» διαγραφές αλλά η Αυγέρη δεν τις βλέπει

Συνεχίζεται ο αναβρασμός εντός του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις χθεσινές (11.01.2024) δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη περί «κομματικής πειθαρχίας». 

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα social media το βράδυ της Παρασκευής (12.01.2024) έκανε ένα μεγαλοπρεπές «άδειασμα» στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη που είχε ξεκαθαρίσει νωρίτερα σε συνέντευξη της στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή «Live News» πως «κανείς δεν θα διαγραφεί στην περίπτωση που δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν νοείται βουλευτής Αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο», αναφορικά με το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και ουσιαστικά απαντά σε όσα στελέχη του κόμματος έχουν εκφράσει αντίθετη άποψη.

Μάλιστα σημειώνει πως «εάν παρεκκλίνει ένας βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις».

Ακολούθησαν νέες δηλώσεις της Δώρας Αυγέρη, η οποία επισήμανε πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αναφέρει τη λέξη «διαγραφή» στην ανάρτηση του. «Λέει ότι “θα το δούμε”. Είναι μία συνθήκη που πρέπει να προκύψει, αλλά προϋπόθεση είναι να έχουμε το κείμενο. Τώρα δεν είναι καν στο τραπέζι το νομικό κείμενο από την κυβέρνηση».

Η Δώρα Αυγέρη επανέλαβε ότι «πρέπει να κρατάμε τις δηλώσεις του προέδρου. Δεν υπάρχει καμία απόκλιση στις χθεσινές και τις σημερινές δηλώσεις του. Κομματική πειθαρχία είναι η προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε αξιακές αρχές. Είναι η συντεταγμένη έκφραση των μελών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ». 

To άρθρο Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Ο Κασσελάκης «δείχνει» διαγραφές αλλά η Αυγέρη δεν τις βλέπει δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr