Ανάπτυξη γύρω στο 7% ανακοινώνει η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό

Σταϊκούρας: Μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία για τη μεσαία τάξη (vid)

Ο Χρ. Σταϊκούρας προανήγγειλε μεγάλη αναθεώρηση του ΑΕΠ για το 2021 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια μικρή παροχή ανάλογα με τα δημοσιονομικά περιθώρια

Σε σημαντική αναθεώρηση του εκτιμώμενου ρυθμού ανάπτυξης του 2021 προχωρά η κυβέρνηση ανεβάζοντας το πήχη στην περιοχή του 7% (από 6,1% που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού).

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στο τελικό κείμενο του κρατικού προϋπολογισμού που θα κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή στη Βουλή, ο εφετινός ρυθμός ανάπτυξης θα κινείται στην περιοχή των πρόσφατων εκτιμήσεων της Κομισιόν, δηλαδή στο 7,1%.

Ο υπουργός απέφυγε να δεσμευτεί για νέα μέτρα και ελαφρύνσεις λόγω της αναθεώρησης του ΑΕΠ λέγοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν όταν προσδιοριστούν επακριβώς τα δημοσιονομικά περιθώρια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανώς θα υπάρχει μια επιπλέον παροχή άλλα θα είναι μικρή και θα έχει έκτακτο χαρακτήρα.

Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης ο κ. Σταϊκούρας είπε πως την ερχόμενη Δευτέρα θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση ώστε αργά το βράδυ την ίδια ημέρας ή την Τρίτη των πρωί να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων. Οι προκαταβολές, με βάση τις περσινές παραγγελίες, θα δοθούν στις 10 Δεκεμβρίου.

Με αφορμή την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας (OPEN, Δημοκρατία) για δέσμευση από την εφορία ποσών που καταβλήθηκαν από το δημόσιο (ΕΦΚΑ) ως έξοδα κηδείας ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε διάταξη που θα χαρακτηρίζει τα έξοδα αυτά ως ακατάσχετα.

Διαβάστε ακόμα:

Εντάσσονται και τα ακίνητα του 2021 στο «Νέο Εξοικονομώ»

Πηγή: Newmoney.gr