Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τα voucher των 150 ευρώ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τα voucher των 150 ευρώ

Ανακοινώθηκε ο πίνακας με τους 200.000 δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» για τα νέα vouchers των 150 ευρώ του προγράμματος  για χειμερινές διακοπές.

Υπενθυμίζεται ότι τα βασικά στοιχεία του προγράμματος είναι:

  • επιδότηση 150€ ανά δικαιούχο,
  • ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200€ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%,
  • ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς
  • άμεση αποζημίωση των παρόχων,
  • εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Η πρώτη κλήρωση για το πρόγραμμα διακοπών που υλοποιεί το υπουργείο Τουρισμού είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη του Ιουλίου, ενώ όσοι έχουν κληρωθεί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το voucher τους μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.  Η συμμετοχή για την πρώτη κλήρωση του Ιουνίου ήταν μεγάλη και γι’ αυτό τον λόγο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επιπλέον 200.000 voucher διακοπών,προκειμένου να τονωθεί η τουριστική περίοδος κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Η δεύτερη κλήρωση είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, και το υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα τους νέους δικαιούχους.

Οι νέοι δικαιούχοι που κληρώθηκαν θα ενημερωθούν εντός μερικών ημερών είτε με sms είτε με mail. Τα αποτελέσματα, ωστόσο, είναι ήδη διαθέσιημα στην ιστοσελίδα του προγράμματος. 

Οι δικαιούχοι θα λάβουν επίσης στο κινητό τους εντός των επόμενων ημερών την άυλη ψηφιακή κάρτα που θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν άμεσα για να πληρώσουν παρόχους διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) σε όλη τη χώρα.

Πηγή: Naftemporiki.gr