Ανάδοχοι γονείς – επίδομα έως 1.200 ευρώ: Οι δικαιούχοι και η πλατφόρμα paidi.gov.gr

Ανάδοχοι γονείς – επίδομα έως 1.200 ευρώ: Οι δικαιούχοι και η πλατφόρμα paidi.gov.gr

H πλατφόρμα άνοιξε την Τετάρτη 25 Μαΐου – Πότε θα χορηγηθεί το επίδομα

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου προανήγγειλε την καταβολή επιδόματος που θα κυμαίνεται τουλάχιστον από 325 ευρώ έως και 1.200 ευρώ στις οικογένειες που θα επιλέξουν να γίνουν ανάδοχοι παιδιών.

Πώς θα δοθεί το επίδομα

Η χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία άνοιξε την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 15.00 το μεσημέρι, με πρώτη χορήγηση του επιδόματος την τελευταία εργάσιμη του Ιουνίου, όπως εξήγησε η κ. Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωνε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής σε συνεργασία με την UNICEF τα νέα μέτρα είναι τα εξής:

  • Κάθε μήνα οι ανάδοχοι θα λαμβάνουν από 325 έως και 1.200 ευρώ αυτόματα και ψηφιακά. Εντάσσονται δε και οι 494 σημερινοί ανάδοχοι οι οποίοι χρόνια περίμεναν μια οριζόντια ενίσχυση από το κράτος.
  • Κατατίθεται νομοσχέδιο με το οποίο διευρύνονται τα ηλικιακά όρια για όσους επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι. Από 30 έως 60 ετών που είναι σήμερα, η αναδοχή ανοίγει σε πολίτες νεότερους και γηραιότερους. Λαμβάνοντας υπ’οψιν την εισήγηση του Συνηγόρου του Πολίτη οι ανάδοχοι πλέον μπορούν να είναι από 25 έως και 75 ετών.

Η πλατφόρμα paidi.gov.gr

Όπως σημείωσε η κυρία Μιχαηλίδου, δημιουργείται το paidi.gov.gr, η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα του Κράτους που θα συγκεντρώνει όλη την πληροφορία που αφορά στο παιδί. Σε αυτή θα δίνονται απαντήσεις για τις παροχές του Κράτους, τις οικονομικές ενισχύσεις, τις υπηρεσίες, τις συγκεκριμένες δράσεις, τις δομές, θα φιλοξενούνται διαβουλεύσεις και βέβαια θα παρέχεται ενημέρωση και για την αναδοχή.

Διαβάστε ακόμη:

Νέα έντυπα Ε1 και Ε3: Πού παρουσιάζονται κενά και ελλείψεις στη συμπλήρωση

Στα χέρια των Τούρκων της Dardanel η Καλλιμάνης

Η νέα γαλλική πρόταση για τις φρεγάτες

Πηγή: Newmoney.gr