Αναδίπλωση Κασσελάκη στο θέμα Πολάκη: «Δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν τον γνώριζα»

Αναδίπλωση Κασσελάκη στο θέμα Πολάκη: «Δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν τον γνώριζα»

Το θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο 24ωρο με τον Παύλο Πολάκη θέλησε να κλείσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που ολοκλήρωσε σήμερα (14.01.2024) τις εργασίες της. 

«Και εγώ, αν δεν γνώριζα τον Μανώλη Καπνισάκη και τον Παύλο Πολάκη, δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς τα γεγονότα των τελευταίων ωρών είχαν δημιουργήσει μείζον θέμα στις σχέσεις των δύο ανδρών, με τον Παύλο Πολάκη να εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος για τις διαρροές εις βάρος του.

Να θυμίσουμε ότι χθες (13.01.2024) σε αποκλειστική δήλωση του στο newsit.gr, ο κ. Πολάκης είχε διαψεύσει ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αλλάξει τις απόψεις του για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, εκφράζοντας την απορία του από πού υπάρχουν αυτές οι διαρροές.  Ο Παύλος Πολάκης επέλεξε να μην μιλήσει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, πυροδοτώντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση. 

Αναφερόμενος στην πρόταση των Ζαχαριάδη, Θεοχαρόπουλου και Ραγκούση για “μετακόμιση” του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωσοσιαλιστές, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε χαρακτηριστικά: “Είναι ένα ζήτημα, το οποίο δεν είναι πυροτέχνημα. Έχει βάση. Είναι ένα ζήτημα, το οποίο πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριο. Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η ταυτότητα μας δεν θα αλλάξει. Δεν πρόκειται να γίνουμε κόμμα διαχείρισης, τύπου ΠΑΣΟΚ. Συζητήστε το στο συνέδριο. Εγώ έχω κάνει γνωστή τη θέση μου ότι θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ηγετική δύναμη της Αριστεράς και μάλιστα να δώσουμε και το παράδειγμα στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το πώς πρέπει να είναι η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αριστερά”.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής

Όσον αφορά στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην ψηφοφορία για τις θέσεις της για το συνέδριο του κόμματος, υπήρξαν μόνο δύο λευκά και κανένα “όχι”. 

Όπως έγινε γνωστό, αρχίζουν οι διαδικασίες για την κατάρτιση της ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου. Στα πρότυπα των think tanks, όποιος ενδιαφέρεται και είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς θα εγγράφεται, στέλνει το βιογραφικό του στον isyriza. Αυτοί θα αξιολογηθούν από την Πολιτική Γραμματεία και μετά θα υπάρξει μια λίστα που θα προκύψει και θα ψηφιστούν ηλεκτρονικά στις προκριματικές από τα μέλη του κόμματος οι 42.

To άρθρο Αναδίπλωση Κασσελάκη στο θέμα Πολάκη: «Δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν τον γνώριζα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr