Αν ήμασταν σωστοί, ο Μητσοτάκης θα ήταν στην αντιπολίτευση

Αν ήμασταν σωστοί, ο Μητσοτάκης θα ήταν στην αντιπολίτευση

Ανέβασε τους τόνους ο Στέφανος Τζουμάκας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Τζουμάκας εκτός της επίθεσης προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για εσωτερικά προσκόμματα στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τις κυβερνήσεις τις φέρνουν οι πολιτικές των προηγούμενων. Την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Αν ήμασταν σωστοί, ο Μητσοτάκης θα ήταν στην αντιπολίτευση» ήταν τα λόγια του.

«Η ιστορία του ότι πάντα φταίνε οι άλλοι είναι αποποίηση ευθύνης. Πρέπει να δούμε ποιες πολιτικές ηττήθηκαν», υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για κυβερνήσεις που «καθορίζουν την πορεία της χώρας, όχι τα κράτη. Σε όλες τις χώρες». «Εγώ δεν γνώρισα καμία κρατική μηχανή να πάρει δικές της αποφάσεις», συμπλήρωσε.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε, είναι μια σπουδαία πολιτική μάχη καλώντας να «βρισκόμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή του αγώνα», για να οδηγήσουμε «εμείς σε ήττα» την κυβέρνηση. «Εμείς είμαστε το υποκείμενο» συνέχισε ο κ. Τζουμάκας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τζουμάκας υποστήριξε πως «χρειαζόμαστε να αναλάβουν τα πολιτικά δικαιώματα τους καταστατικά οι οργανώσεις. Να στηθούν οι περιφερειακές οργανώσεις. Και να κάνει πολιτική όλος ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ αποτίμησε τη σημερινή ημέρα ως «ιστορική», λέγοντας ότι «μπορούμε να προχωρήσουμε σε υπέρβαση».

Μίλησε και για τη φωτιά στον Εβρο κάνοντας λόγο για την «μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή» στην περιοχή  λέγοντας πως «η κυβέρνηση δεν ανέλαβε την ευθύνη της». Στις πυρκαγιές το κύριο ζήτημα είναι οι αλλαγές χρήσης γης, παρατήρησε ο κ. Τζουμάκας, ζητώντας να κηρυχθεί ως εθνικό θέμα η πρόληψη.

«Έχουμε μπει στον Β’ Ψυχρό Πόλεμο και δεν μιλάμε γι’ αυτό. Το δυτικό ημισφαίριο είναι σε μεγάλη αδυναμία και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις αναπτυσσόμενες χώρες. Επιστρέφει σε κράτος ιμπεριαλιστικό και κράτος – καμόρα», συνέχισε.

Μιλώντας για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι υπάρχει ανάγκη «να κοιτάζει μακριά, όχι μόνο πώς πάει ο σύλλογος», εκτιμώντας ότι η μοναδική λύση είναι η εκτίμηση της διεθνούς σκηνής. «Ποιος υπολογίζει τον Κυριάκο, τον πρόεδρο του συλλόγου;» διερωτήθηκε ρητορικά.

Ο Στέφανος Τζουμάκας ανέφερε πως «χρειαζόμαστε άμεσα εθνική συζήτηση για τα μεγάλα θέματα της χώρας»  και εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η υπόθεση της δεκαετίας που έρχεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: Newsit.gr