Ακρίβεια σε ρεύμα και φυσικό αέριο: Σύσκεψη στο Μαξίμου για νέα μέτρα – Έρχονται ανακοινώσεις

Ακρίβεια σε ρεύμα και φυσικό αέριο: Σύσκεψη στο Μαξίμου για νέα μέτρα – Έρχονται ανακοινώσεις

Σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο βρέθηκε η αξιολόγηση της κατάστασης στην διεθνή αγορά ενέργειας και η λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τον Ιανουάριο του 2022. 

Οι αποφάσεις, όπως έγινε γνωστό, θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα και τότε θα γίνει και η ανακοίνωση των μέτρων. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν επίσης οι επιπτώσεις από την πορεία των τιμών στο ρεύμα, στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και στο ύψος του πληθωρισμού και οι διαθέσιμες εναλλακτικές για την πιο στοχευμένη και αποτελεσματική προσαρμογή του πακέτου κρατικών ενισχύσεων προς όλους όσοι πλήττονται.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ‘Ακης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνος Πετραλιάς και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ακρίβεια σε ρεύμα και φυσικό αέριο: Σύσκεψη στο Μαξίμου για νέα μέτρα – Έρχονται ανακοινώσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr