Παρασκευή
09.12.2022

Αυξήσεις στις συντάξεις: Από πότε θα ισχύουν, ποιοι ωφελούνται – Όσα πρέπει να γνωρίζετε | Ειδήσεις για την Οικονομία

Αυξήσεις στις συντάξεις: Από πότε θα ισχύουν, ποιοι ωφελούνται – Όσα πρέπει να γνωρίζετε | Ειδήσεις για την Οικονομία

Και οι ασφαλισμένοι που θα καταστούν συνταξιούχοι το 2023 θα δουν αυξημένες αποδοχές αντίστοιχες με την αύξηση της τάξεως του 7%, που θα λάβουν οι εν ενεργεία συνταξιούχοι από 1/1/2023, διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας, επισημαίνοντας ότι η διαφορά μεταξύ των αυξήσεων είναι πως ο υπολογισμός τους γίνεται με διαφορετικό μηχανισμό.

Υπογραμμίζεται ότι και η εθνική και η ανταποδοτική σύνταξη αυξάνονται. Δηλαδή, έστω ότι ο συντελεστής αύξησης για το 2023 είναι 7%, τότε η εθνική σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 411€ το 2023 από 384€ που είναι σήμερα, ενώ οι αυξήσεις θα έχουν αναδρομική ισχύ, ξεκινώντας από την 1/1/2023.

Η αύξηση της εθνικής σύνταξης θα «συμπαρασύρει» μια σειρά από μεγέθη τα οποία είναι «δεμένα» με την Εθνική Σύνταξη: το πλαφόν των κύριων συντάξεων, τα κατώτατα όρια των συντάξεων λόγω θανάτου, αλλά και το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, όλα αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω, τονίζει το υπουργείο.

Διαβάστε επίσης

Η κόκκινη κάρτα στην Αττική Οδό, η Goldman Sachs αγόρασε ξενοδοχεία στη Χαλκιδική, η HIG θέλει τον Beinoglou και ο Γερμανός πολιορκεί δύο εταιρίες

Σαν να τελείωσε ο πόλεμος – Ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού

Red Bull: Σκάνδαλα, δισεκατομμύρια και… φτερά (pics)

Πηγή: Newmoney.gr