Αυτά είναι τα τέσσερα σούπερ μάρκετ στα οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα για κερδοσκοπία | Ειδήσεις για την Οικονομία

Super market pass: Κερδισμένοι και χαμένοι με το νέο επίδομα | Ειδήσεις για την Οικονομία

Την επιβολή σειράς προστίμων σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ για κερδοσκοπία, έπειτα από ενδελεχή έρευνα, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπ. Ανάπτυξης κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Το πρώτο πρόστιμο ήταν 319.900 ευρώ και αφορούσε στην ΑΒ Βασιλόπουλος και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Το δεύτερο πρόστιμο είναι ύψους 26.880 και επιβλήθηκε στην Lidl Ελλάς. Το τρίτο πρόστιμο είναι ύψους 21.397 ευρώ και αφορά στην «Πέντε ΑΕ», γνωστή με το όνομα «Γαλαξίας». Το τρίτο πρόστιμο που επιβάλλεται στην αλυσίδα Κρητικός, φθάνει τα 9.380 ευρώ.

Επίσης έγιναν συστάσεις και επιβολή προστίμων σε άλλες εταιρείες, τα ονόματα των οποίων δεν ανακοινώνονται διότι δεν είναι υπότροπες και δεν υπερβαίνουν τα πρόστιμα το ποσό των 50.000 ευρώ. Μεταξύ αυτών και σε δύο σούπερ μάρκετ, τα ονόματα των οποίων δεν κοινοποιήθηκαν καθώς δεν είναι υπότροπα, όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΔΙΜΕΑ κ. Χαράλαμπο Μελισσινό το ποσοστό παραβατικότητας των Σούπερ Μάρκετ επί των ελέγχων που έχουν διεξαχθεί ως τώρα φθάνει το 13,09%. Τα 2/3 της παραβατικότητας ήταν σε προϊόντα εκτός «καλαθιού του νοικοκυριού» και το 1/3 αφορούσε προϊόντα εντός του «καλαθιού του νοικοκυριού».

Διαβάστε ακόμη

Σε διπλό κλοιό οι δανειολήπτες – Οι κίνδυνοι από επιτόκια και πλειστηριασμούς

Προϋπολογισμός: «Ποδαρικό» τον Ιανουάριο με πρωτογενές πλεόνασμα 2,8 δισ.

Zeus International: Οδεύει για τζίρο 110 εκατ. ευρώ το 2023 με χαρτοφυλάκιο 21 ξενοδοχείων – Τα νέα πλάνα

Πηγή: Newmoney.gr