Άδωνις Γεωργιάδης: Ικανοποίηση από τις τιμές για το Πασχαλινό τραπέζι και από την επάρκεια

Άδωνις Γεωργιάδης: Ικανοποίηση από τις τιμές για το Πασχαλινό τραπέζι και από την επάρκεια

Την ικανοποίηση του για τις τιμές και την επάρκεια στην αγορά, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την σημερινή επίσκεψή του στην Βαρβάκειο και στην λαϊκή αγορά στο Μαρούσι.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συζήτησε στην Βαρβάκειο με κρεοπώλες, οι οποίοι δήλωσαν ότι η μέση τιμή για το αρνί είναι στα 10 ευρώ και σήμερα, ενώ υπάρχει ακόμη και μικρή μείωση της τιμής από ορισμένους επαγγελματίες. Ανέφεραν δε, ότι η αγορά κινήθηκε πολύ καλά.

Επανέλαβε ότι το καλάθι του νοικοκυριού λειτουργεί υπέρ του ανταγωνισμού και ότι η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία και οι podemos στην Ισπανία, έχουν ζητήσει πληροφορίες για τον τρόπο που λειτουργεί.

Ακόμη, σημείωσε ότι από την αυτοψία που έκανε προχθές, σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ για τις τιμές στο καλάθι, διαπίστωσε ότι πωλούνται μακαρόνια με 0,58 ευρώ – και η τιμή αυτή, όπως υπογράμμισε «είναι η χαμηλότερη που έχουμε βρει εδώ και 6 μήνες», φέτα ΠΟΠ 8,99 ευρώ, λευκό τυρί με 5 ευρώ, γάλα επώνυμο Μεβγάλ 1,12 ευρώ και μακράς διαρκείας 0,89 ευρώ, κοτόπουλο επώνυμο ελληνικό με 2,95 ευρώ και αλεύρι κάτω από το 1 ευρώ.

«Ακρίβεια φυσικά υπάρχει και μπορείτε να βρείτε σε όλα αυτά τα αγαθά και πολύ ακριβότερες τιμές, αλλά πετύχαμε με το ‘καλάθι’ μας να εξασφαλίσουμε μία σειρά προϊόντων σε πραγματικά χαμηλές τιμές και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Το καλάθι δουλεύει» είπε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης στην συνέχεια, επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά στο Μαρούσι και επανέλαβε ότι στις λαϊκές αγορές υπάρχουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και φρεσκάδας σε χαμηλές τιμές. 

To άρθρο Άδωνις Γεωργιάδης: Ικανοποίηση από τις τιμές για το Πασχαλινό τραπέζι και από την επάρκεια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr