Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται αυξήσεις αλλά θα είναι παροδικές – Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται αυξήσεις αλλά θα είναι παροδικές – Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις

Για ακόμη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι έρχεται κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά. Αλλά ζήτησε… ψυχραιμία γιατί οι αυξήσεις θα είναι παροδικές, όπως είπε.

Για να αντέξουν οι πολίτες το κύμα ανατιμήσεων, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μέτρα. Θα είναι για ευπαθείς ομάδες και σε πεδία όπου το κράτος μπορεί να δράσει, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (06.09.2021) στην ΕΡΤ.

«Θα έρθουν αυξήσεις από τη στιγμή που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών, από τα ναύλα και μέχρι τις πρώτες ύλες. Είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη και ιδιαίτερα οι προηγμένες χώρες και προφανώς θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι δεν θα είναι διαρκές, θα έχει κάποια παροδικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της αγοράς μετά τις καραντίνες. Το παρακολουθούμε» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα γίνουν στη ΔΕΘ και ειδικότερα κάποια μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες και σε κάποια πεδία στα οποία το κράτος μπορεί να δράσει.

«Η κυβέρνηση θα εξετάσει διαφόρων ειδών μέτρα, με προσοχή. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις» είπε και επανέλαβε την έκκληση για ψυχραιμία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε επίσης να μην παρουσιάζεται μια μίζερη εικόνα της οικονομίας. Προανήγγειλε την ανακοίνωση αύριο (07.09.2021) των αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο, τα οποία εκτίμησε πως θα είναι «εξαιρετικά καλά».

 

«Ο τουρισμός έκανε εκπληκτική εμφάνιση, η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση, οι εξαγωγές στο τρίμηνο έκαναν ρεκόρ τον Αύγουστο. Η οικονομία πάει πάρα πολύ καλά και θα πάει πολύ καλύτερα» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

To άρθρο Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται αυξήσεις αλλά θα είναι παροδικές – Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr